ACTUALITATERomânia nu va vota aderarea Serbiei la UE, decât dacă drepturile celor...

România nu va vota aderarea Serbiei la UE, decât dacă drepturile celor 300.000 de români din zona Timocului vor fi respectate, spune senatorul Claudiu Târziu

Parlamentul României nu va vota aderarea Serbiei la Uniunea Europeană dacă statul vecin nu va respecta drepturile celor 300.000 de români din zona Timocului, a avertizat, vineri, senatorul Claudiu Târziu, aflat într-o vizită oficială în Serbia, informează Rostonline.

Senatorul a spus că atâta vreme cât drepturile sârbilor din România sunt respectate, e necesar ca și reciproca să fie valabilă.

„Avertizez că Parlamentul României nu va putea vota aderarea Serbiei la Uniunea Europeană decât dacă Serbia va face aceleași lucruri pentru cei 300.000 de români din zona Timocului”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu.

Co-președintele AUR solicită ca statul sârb să recunoască faptul că termenii de român si vlah, utilizați pentru denumirea etniei românești, reprezintă același lucru. De asemenea, e nevoie de emisie radio-tv în limba română, introducerea limbii române în administrație în localitățile unde trăiesc cel puțin 20% din populație de etnie vlahă/română, dar și recunoașterea de facto a Bisericii Ortodoxe Române și în Timoc, în mod real, însemnând că i se vor respecta toate cerințele legate de exercitarea cultului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Nu stiu ce să zic. Oricum tendința este pe deznationalizare. Mai bine ar oferi statul o politică de relocare pentru o parte din ei, de pildă in triunghiul Reșița-Lugoj-TM nu ar strica 100.000 de români… Cu un bonus de instalare de pildă. La fel pentru vlahii din balcani, relocați prin Oltenia sau Dobrogea.

    Teritoriu nu avem ce să le luăm sarbilor sau bulgarilor… insă in epoca asta demografia e o valoare și ne-ar ajuta să nu vină firmele cu importul de pakistanezi pentru afaceri…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate