luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEAdversarii României la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Mirel Rădoi: Îmi doresc o...

Adversarii României la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Mirel Rădoi: Îmi doresc o medalie olimpică

Miercuri, 21 aprilie 2021, de la ora 11:00 (GMT +3) a avut loc tragerea la sorți a grupelor din cadrul turneului internațional de fotbal organizat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 (amânate pentru vara lui 2021, din pricina pandemiei). România a fost repartizată în Grupa B a competiției, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras.

Naționala de fotbal a României s-a calificat la acest turneu final în urma rezultatelor remarcabile de la Campionatul European U21 din 2019, organizat în Italia, unde naționala mică antrenată atunci de Mirel Rădoi ajungea până în semifinalele competiției.

Grupele de la JO Tokyo 2020:

Grupa A: Japonia, Africa de Sud, Mexic, Franța.
Grupa B: Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Honduras, ROMÂNIA.
Grupa C: Egipt, Spania, Argentina, Australia.
Grupa D: Brazilia, Germania, Coasta de Fildeș, Arabia Saudită.

Dacă va trece de grupe, România va înfrunta în sferturi locul 1 sau 2 din grupa A. Adică una dintre Japonia, Africa de Sud, Mexic și Franța, informează gsp.ro.

România e plasată în ultima urnă valorică, a patra, date fiind performanțele sale olimpice zero la ultimele cinci ediții luate în calcul. De fapt, naționala mică revine după 57 de ani la Jocurile Olimpice, precedenta participare înregistrându-se în 1964, tot la Tokyo. Atunci, trupa lui Gicu Constantin și Pavlovici a terminat pe locul 5, după ce a trecut de grupă (3-1 cu Mexic, 1-1 cu Germania, 1-0 cu Iran), a pierdut în sferturile de finală cu Ungaria (0-2) și a învins Ghana (4-2) și Iugoslavia (3-0) în „turneul de consolare”.

Mirel Rădoi, selecționerul României, a făcut primele declarații. Acesta este mulțumit de grupă, având totuși mici rețineri. Totodată, a precizat că obiectivul naționalei noastre este obținerea unei medalii.

„La prima vedere, pare o grupă bună, dar imprevizibilă pentru că nu cunoaștem competiția și presiunea care vine odată cu participarea la Jocurile Olimpice.

Coreea de Sud este câștigătoarea Cupei Asiei la nivel U23, cu victorii pe linie, Noua Zeelandă a marcat 33 de goluri în 5 meciuri la turneul de calificare, iar Honduras, care se află la a patra participare consecutivă la Jocurile Olimpice. A eliminat S.U.A. în calificări.

Nu mă aștept la meciuri ușoare, dar mergem cu aceeași încredere ca la Europeanul de tineret, fără să ne gândim că, după coeficient, am fost în ultima urnă valorică. Am încredere că vom reuși o performanță importantă.

Am spus-o și înainte de EURO 2019 că mergem la turneul final să facem viața grea oricărui adversar și să ne calificăm la Jocurile Olimpice. Îmi doresc o medalie olimpică. Sper că la momentul convocărilor să găsim înțelegere la cluburi și să avem la dispoziție un lot cât mai competitiv”, a declarat Mirel Rădoi pentru site-ul Federației Române de Fotbal.

Programul României va fi următorul la JO va fi următorul:

22 iulie: Noua Zeelanda – Coreea de Sud, Honduras – România.
25 iulie: Noua Zeelanda – Honduras, România – Coreea de Sud.
28 iulie: România – Noua Zeelandă, Coreea de Sud – Honduras.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate