marți, mai 21, 2024
ACTUALITATERomânia cumpără 1000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței. Epidemiologii susțin...

România cumpără 1000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței. Epidemiologii susțin că nu va fi o nouă pandemie

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că România va cumpăra maximum 1000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței, pentru ca medicii să nu fie luați prin surpindere în cazul în care vor fi astfel de cazuri și în țara noastră. Până la acest moment, România nu a raportat oficial niciun caz de variola maimuței.

„Discutăm de câteva sute de doze, probabil, maximum 1000 care să fie la dispoziția autorităților române. Sunt cantități mici pentru că și numărul de cazuri este mic. Nu este o transmisibilitate similară, de exemplu, cu cea de la coronavirus”, a spus ministrul Alexandru Rafila, potrivit România TV, care citează Digi 24.

Epidemiologii susțin, însă, că acest virus este mult mai puțin periculos decât Covid 19, este cunoscut și nu consideră că vom avea parte de o nouă pandemie.

„Tot ceea ce se întâmplă la nivel celular cu acest virus, cu aceste categorii de virusuri, nu reprezintă o noutate, motiv pentru care nu aș putea spune că vom lucra pe un teren „surpriză”, cu ghilimelele de rigoare, așa cum s-a întâmplat cu Covid 19, unde am învățat efectiv să punem cărămidă peste cărămidă în ultima perioadă de timp”, a declarat medicul Carmen Dorobăț, pentru impact.ro.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

La acest moment, nu sunt date despre modul în care se va produce vaccinarea împotriva variolei maimuței. Simptomele cauzate de acest virus sunt: febră, dureri de cap şi erupţii cutanate care încep pe faţă şi se răspândesc pe restul corpului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Au fost raportate 100 de cazuri cu această formă de variolă în toată  Europa, iar Belgia a impus carantina pentru persoanele infectate cu acest virus.

 

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE