OPINIIRomânia are nevoie de patrioți și de patriotism

România are nevoie de patrioți și de patriotism

Da, România are nevoie de patrioți și de patriotism mai mult ca niciodată. Având în vedere că vechiul dușman „ne bate” la porțile de Est ale hotarelor țării, iar Ucraina, în mod rațional și raportat la situația actuală, nu o poate duce mult, fără ajutorul extern, atât financiar cât și militar. Având în vedere că „apele” țării sunt poluate, pădurile țării sunt măcelărite, iar generațiile tinere neprețuite, România și românii au nevoie de patriotism mai mult ca niciodată. România nu trebuie să repete greșelile trecutului și să se bazeze exclusiv pe mercenari și trupe străine, România merită o industrie de apărare națională și o armată bine antrenată și bine susținută financiar.

Dar oare ce înseamnă patriotismul? Să te bați cu pumnul drept în piept și să aclami: „Eu sunt cel mai mare patriot!”, de pe „lianele puterii”, în timp ce ești cocoțat pe neamul tău, iar cu pumnul stâng lovești în pieptul propriului tău popor? NU! Să-ți bați joc de neam și țară, cu economii de 50 de bani, în timp ce-l jefuiești de sume infinit de mari? NU! Să spui că ai furat, dar ai și făcut? NU! Patriot este acela care este patriot prin gesturile și prin faptele sale, nu cel care strigă mai tare că este patriot. Acta, non verba, spuneau strămoșii noștri latini. Fapte, nu vorbe!

Țara nu se face cu lași și cu trădători! Un patriot, cel puțin din punctul meu de vedere, este acel membru al societății românești, indiferent de sex și de etnie, care, în primul și primul rând, își respectă conaționalii. Patriotul nu își bate joc de resursele sale și nu sabotează în mod voit mersul firesc al neamului și al țării. Sunt multe state pe Glob, dar România este numai una! Românii au o singură patrie! Vedem în jurul nostru corupție, la orice nivel, și ne întrebăm, în mod firesc de altfel, cum pot acei oameni să se bucure de foloasele necuvenite pe care le-au obținut și le obțin, iar, de cele mai multe ori, vor continua să le obțină, atât timp cât totul în jurul lor se dărâmă, la propriu și la figurat.

Românii nu pot să copieze sisteme politice străine, care au dus la societăți eșuate, pe care mai apoi să le implementeze la nivel național. Fiecare stat este unic. Dar oare se întâmplă prin țară și prin străinătate? Lucruri deloc pozitive. După cum noi, pe R3media, singurul site care este despre și pentru tine, despre și pentru noi, singurul site care este pentru România, subliniam în mod clar și răspicat, în țară și în străinătate lucrurile merg din ce în ce mai rău, în mult prea multe domenii. Spre exemplu: Pepenele românesc de Dăbuleni, cel mai cunoscut brand de pepene verde din țară, lipsește total din magazinele marilor retaileri,  Economistul Ilie Șerbănescu anticipează ruperea Transilvaniei de România: „Se va întâmpla în maxim 5 ani”,  Christine Lagarde, șefa Băncii Centrale Europene, dă vești proaste pe linie: Inflația și dobânda cheie vor continua să crească și urmează penurii de produse, se preconizează o „iarnă de groază“ în Germania, din cauza prețurilor la gazele naturale. În Slovacia costul pentru acestea va crește cu 76-150%,  familiilor cu copii din Germania li se recomandă să nu mai viziteze piscinele în aer liber din cauza violenței și atacurilor sexuale comise de cetățeni „arabi și nord-africani”.  Mai doriți o țară ca afară? Mai bine o țară unică, ca la noi! Mai bine o țară cu, despre și pentru români! Românii sunt un popor primitor, dar nu ne putem lăsa batjocoriți! Statele de pe Glob continuă să se înarmeze masiv. Să fie nevoie de o Nouă Ordine Mondială a marilor puteri imperialiste? Să fie nevoie de un nou război?

România, țara noastră mândră și bogată, este amenințată de peste tot, până și din interior. Vom asista drept spectatori pasivi sau activi la distrugerea țării și a neamului? Nu mai este la modă să fim patrioți? Români, noi suntem cea mai importantă „resursă” a României. Să nu mai visăm la o Românie Mare, în vechile hotare? Total de acord, să nu mai visăm, mai bine să o înfăptuim! Români, să dăm dovadă de unitate pentru vremurile tulburi care vin. Să lăsăm la o parte dezbinările smintite. Nu uitați, doar împreună suntem puternici! Să muncim pentru bunăstarea și salvarea țării și a neamului. Dacă nu noi, cine? Dacă nu acum, când? Nu uitați, într-o lume mass-media plină de întuneric și de curcubeie artificiale, R3media este aici, pentru a aduce lumină!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

 1. Sunt lucruri cu care sà ne mândrim şi altele de care sà ne ruşinàm. Ca peste tot.
  Problema este cà mulți ratați tràiesc pentru a làuda/ critica performanțele altora fàrà sà isi intelega incompetenta. Asa cum este Simion şi partidul AUR.
  O sà fim mai puternici doar dacà investim in educatia copiilor si daca votàm conducatori educati.
  Ceauşeşti care sà ne izoleze de lume am mai avut şi ne rupeam hainele la cozi pentru un pachet de unt.

  • Avem președinte un profesor, care are soția profesor și care a fost șeful educației într-unul dintre cele mai performante județe ale României. Merge bine țara, nu?

   Ceaușescu nu a izolat România de nimeni, alții l-au izolat pe el, pentru că nu făcea ce i se sugera dintr-o capitală sau alta. Ceaușescu este cel care a deschis România către lume, prin liberalizarea din anii 60-70, a repermis accesul la istoria națională, la marile opere culturale românești și universale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate