sâmbătă, februarie 24, 2024
ACTUALITATERomânia a devenit „ca afară”: O elevă de 11 ani din Iași...

România a devenit „ca afară”: O elevă de 11 ani din Iași a încercat să-și ia viața. În ultima lună, patru copii s-au sinucis

O fetiță de 11 ani, din clasa a V-a de la Colegiul „Emil Racoviță” din Iași a încercat să se sinucidă, aruncându-se de la etaj, informează News.ro.

Din fericire, fetița a supraviețuit și se află la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași.

„Din informaţiile transmise de conducerea unităţii şcolare ştim că la finalul programului, al unui opţional pe care copilul l-a încheiat, a fost o tentativă de sinucidere. Doamna director ne-a transmis că este vorba despre un copil de clasa a V-a. A fost sunat repede Serviciul de Ambulanţă care s-a deplasat către unitatea şcolară. Copilul era conştient când a fost preluat. Un reprezentant ISJ se află acum la liceu. Se vor face verificări şi vom vedea contextul în care a avut loc. Cauzele nu le cunoaştem. Ce poate să facă şcoala este să susţină copilul prin consiliere, cu toate mijloacele de care dispune şcoala, dar şi familia sa, în această perioadă”, a declarat Antonina Bliorţ, purtător de cuvânt al ISJ Iaşi.

Acest eveniment tragic vine la câteva zile după ce două fete de 15 ani, din Lupeni, județul Hunedoara, s-au sinucis, aruncându-se în gol de la peste 20 de metri.

Cele două adolescente de clasa a 9-a din Uricani le-a transmis un mesaj și prietenilor înainte de a se arunca de pe clădire.

„Mă bucur că v-am cunoscut! Mulțumim că ne-ați jignit și că ne-ați făcut în toate felurile! Sunteți un grup toxic și veți fi în continuare! Ne omorâm din cauza voastră! Pa!”, a fost ultimul mesaj pe care ambele fete l-au postat pe grupul de WhattsApp.

Un alt bilet a fost găsit în hainele fetelor. Pe el era scris mesajul: „Am plecat mai repede ca anul 2023”.

Pe 21 noiembrie, un tânăr de 16 ani din Târgu Jiu s-a aruncat în apele Jiului. Tot luna trecută, un copil de 13 ani din același oraș s-a sinucis în baie.

În România, fenomenul sinuciderilor la copii și tineri este de dată recentă și vine pe fondul secularizării societății, dar și a problemelor sociale cauzate de politicile economice adoptate de decidenți.

O statistică a sinuciderilor în rândul tinerilor petrecute între 2015 și 2017 arăta că pe primele locuri la acest capitol macabru erau Lituania, Estonia, Norvegia, Finlanda, Irlanda, Polonia și Suedia.

România era pe locul 15, la egalitate cu Germania și Olanda. Cea mai mică rata a sinuciderilor din Europa s-a înregistrat în Grecia.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE