vineri, aprilie 12, 2024
ACTUALITATERomânca Loredana Toma a câștigat două medalii de aur la Europenele de...

Românca Loredana Toma a câștigat două medalii de aur la Europenele de la Sofia

Sportiva română Loredana Elena Toma de la CS Rapid Bucureşti a cucerit două medalii de aur, vineri, la cat. 71 kg, la Campionatele Europene de haltere de la Sofia, informează Agerpres.

Sportiva noastră, care anul trecut a luat trei medalii de aur la Europene, s-a impus la stilul smuls cu 114 kg, dar la aruncat a fost doar a patra, cu 127 kg, după ce a ratat două încercări la 131 kg. La total, românca a câştigat aurul cu 241 kg.

După cinci zile de competiţie, bilanţul României este de opt medalii, dintre care cinci de aur, trei cucerite de Mihaela Cambei (cat. 49 kg), două de Loredana Toma (cat. 71 kg), la smuls şi total, una de argint, obţinută de Valentin Ionadi Iancu (cat. 61 kg), la stilul aruncat, şi două de bronz, una câştigată de Ioana Mădălina Miron (cat. 45 kg) la aruncat, iar alta de Andreea Cotruţa (cat. 59 kg), la aruncat.

Europenele de la Sofia sunt criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

România participă cu 13 sportivi la Europenele din Bulgaria.

La Campionatele Europenele de la Erevan din 2023, România a câştigat 14 medalii, 9 de aur, trei obţinute de Mihaela Cambei (cat. 49 kg), trei de Andreea Cotruţa (cat. 55 kg), iar trei câştigate de Loredana Toma (cat. 71 kg), trei de argint, dintre care două câştigate de Cosmina Pană la cat. 45 kg (smuls şi total), şi una de Valentin Iancu la cat. 55 kg (aruncat), şi două de bronz, câştigate de Iancu la cat. 55 kg (smuls şi total).

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE