duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATERod Dreher la București | Scriitorul american spune că avem nevoie...

Rod Dreher la București | Scriitorul american spune că avem nevoie de un nou „Sfânt Benedict“: Trebuie construite noi forme de comunități locale, ca niște fortărețe ale rezistenței creștine

Scriitorul american Rod Dreher a venit în România, pentru a doua oară în decurs de un an, pentru a vorbi despre ultima sa carte care a fost tradusă în România, „Opțiunea Benedict“:

În conferința susținută la Facultatea de Teologie din București, Rod Dreher a comparat situația actuală în care se află omenirea cu cea dinainte de prăbușirea Imperiului Roman:

„Dacă trăim într-o perioadă asemănătoare cu prăbușirea Imperiului Roman, putem spune că este o prăbușire foarte confortabilă. Avem nevoie de un Sfânt Benedict nou și foarte diferit, un Sfânt Benedict care să vorbească despre bolile, maladiile acestor vremuri și ale acestor vremuri, un Sfânt Benedict care să ne învețe cum să ne organizăm, cum să ne așezăm viețile atât la nivel individual, la nivelul familiilor noastre, cât și la nivelul comunităților, ca să putem să-l slujim mai bine pe Dumnezeu în acest haos care este acum și aici. Avem, de asemenea, nevoie de un Benedict care să ne arate practicile necesare ca să ducem mai departe astfel de comunități creștine, puternice, asumate, care să reziste acestor presiuni ale vremurilor și să înflorească în astfel de circumstanțe.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ce numesc eu opțiunea benedictină se numește la o alegere făcută de creștinii din lumea contemporană, de a înceta să mai identifice creștinismul cu păstrarea modului de viață modern, hedonist și individualist, mă refer la acei oameni care au energia și dorința de a construi noi forme de comunități locale, ca pe niște fortărețe ale rezistenței creștine în fața disoluției pe care o reprezintă modernitatea.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Creștinii benedictini, care urmează opțiunea benedictină, își dau seama că a forma creștini care trăiesc modul de viață tradițional creștin, cel apostolic, înseamnă să slujim comunități și instituții care sunt dedicate practicilor care au permis de-a lungul secolelor o astfel de rezistență. Nu este suficient să avem ideile în capul nostru sau în cărțile pe care le citim, ci trebuie să fie vizibile, reflectate în felul cum trăim, ca un mod de viață.

Noi, creștinii laici, ar trebui să învățăm din înțelepciunea Sfântului Benedict și a regulii acestuia, să inventăm noi modalități de a adapta această regulă foarte veche, una non-monastică, în timp ce rămânem și trăim în lume, fără să mergem la mănăstire.“, a spus scriitorul Rod Dreher.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. ce crestini benedictini, daca esti crestin esti al lui Hristos, nu al lui Benedict, nu al lui Chifa sau Pavel. Trebuiesc evitate asocierile cu catolicismul. Ortodoxia rasariteana are alti sfinti pe care ii cinsteste cu precadere. Acest Ron pare sa aiba o agenda ascunsa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE