ACTUALITATERobert Glință, medalie de argint la Campionatul European de natație

Robert Glință, medalie de argint la Campionatul European de natație

Înotătorul Robert Glință (24 de ani) a cucerit marți seara medalia de argint în proba de 50 de metri spate din cadrul Campionatului European de natație de la Budapesta.

În finală, Robert Glință, elevul antrenorului Mugur Tomescu, a terminat cursa cu timpul de 24,42 secunde, cu 00,15 secunde mai bun decât în semifinala de luni. Robert Glință a fost depășit în finala de la Budapesta doar de către rusul Kliment Kolesnikov (Rusia), cu timpul de 23.80 secunde, adjudecându-și medalia de argint.

Este a doua medalie pentru Robert la o ediție a Campionatului European de seniori, după argintul de la Glasgow, din 2018, tot în proba de 50 m spate.
La Europenele în bazin scurt, sportivul de la CS Dinamo are două medalii de bronz, la 100 m spate, la edițiile de la Copenhaga (2017) și Glasgow (2019).

La aceeași competiție, înotătorul român David Popovici s-a calificat marți seara în finala probei de 100 m liber, cu timpul de 48,28 secunde.

Tot marți, în serii, sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu a reușit să îndeplinească baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cu timpul de 40,30 secunde.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...