ACTUALITATERezoluție a Parlamentului European care cere pedepsirea României pentru că nu recunoaște...

Rezoluție a Parlamentului European care cere pedepsirea României pentru că nu recunoaște căsătoriile unisex. Singurii români care au votat favorabil au fost șase membri USRPLUS

Parlamentul European a adoptat  un proiect de rezoluție prin care cere sancționarea mai multor țări de către Comisia Europeană, inclusiv România, pentru nerespectarea drepturilor membrilor comunității LGBTIQ+.

Documentul, care nu are nicio valoare legală, a fost adoptat cu 387 de voturi „pentru”, 161 „împotrivă” și 123 de abțineri.

Rezoluția a fost inițiată de grupurile europarlamentare PPE, S&D, Renew Europe, grupul Verzilor și grupul Stângii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

PE a votat ca toate căsătoriile sau parteneriatele între persoane de același sex constituite într-un stat membru UE să fie recunoscute în toate statele membre. De asemenea, PE cere prin acest vot Comisiei Europene să sancționeze România pentru nerespectarea deciziei Curții de Justiție a UE în cauza Coman-Hamilton și Asociația Accept.

Singurii europarlamentari din România care au votat „pentru” sunt de la USRPLUS. Este vorba despre: Dacian Cioloș, Dragoș Pîslaru, Ramona Strugariu, Dragoș Tudorache, Nicolae Ștefănuță și Alin Mituță. Doi membri USRPLUS, Vlad Botoș și Vlad Gheorghe, au votat împotrivă.

Eurodeputații românii din PPE, din care fac parte europarlamentarii de la PNL, PMP și UDMR au votat cei mai mulți împotriva rezoluției, câțiva s-au abținut de la vot.

Partidul Popular European (PPE)

Gheorghe Falcă (PNL) – „împotrivă”
Mircea Hava (PNL) – „împotrivă”
Marian-Jean Marinescu (PNL) – „împotrivă”
Daniel Buda (PNL) – „împotrivă”
Cristian Bușoi (PNL) – „împotrivă”
Dan Motreanu (PNL) – abținere
Vasile Blaga (PNL) – „împotrivă”
Siegfried Mureșan (PNL) – abținere
Gheorghe-Vlad Nistor (PNL) – abținere
Traian Băsescu (PMP) – „împotrivă”
Eugen Tomac (PMP) – „împotrivă”
Lorant-Gyorgy Vincze (UDMR) – „împotrivă”
Iuliu Winkler (UDMR) – abținere

Partidul Socialiștilor (S&D)

Mihai Tudose (PRO România) – „împotrivă”
Carmen Avram (PSD) – „împotrivă”
Adrian-Dragoș Benea (PSD) – „împotrivă”
Tudor Ciuhodaru (PSD) – „împotrivă”
Maria Grapini (PPU-SL) – „împotrivă”
Claudiu Manda (PSD) – „împotrivă”
Dan Nica (PSD) – „împotrivă”
Rovana Plumb (PSD) – „împotrivă”

Europarlamentarii Rareș Bogdan (PNL), Victor Negrescu (PSD), Corina Crețu (PRO România) și Cristian Terheș (PNȚ) nu au participat la vot.

Rezoluția privind drepturile LGBTIQ+ prevede la punctul 10 că Parlamentul European „cere Comisiei Europene să ia măsuri împotriva României pentru eșecul său repetat de a se conforma hotărârii CJUE în speța Coman&Hamilton și pentru lipsa căilor de atac legale care a obligat reclamanții să se adreseze CEDO”.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

De asemenea, punctul 5 al proiectul de rezoluție insistă asupra faptului că „legislația UE prevalează asupra oricărui tip de legislație națională, inclusiv asupra dispozițiilor constituționale, și, prin urmare, statele membre nu pot, pentru a obstrucționa dreptul fundamental la libera circulație a persoanelor în interiorul UE să invoce interdicția constituțională a căsătoriei între persoane de același sex sau protecția constituțională a «moralei» ori «politici publice» care încalcă drepturile familiilor «curcubeu» care se mută pe teritoriul lor”.

Mai mult, actul normativ prevede la punctul 8 ca „Comisia (Europeană – n.r.) să propună legislație care să impună tuturor statelor membre să recunoască adulții menționați într-un certificat de naștere eliberat într-un alt stat membru ca părinți legali ai copilului, indiferent de sex sau starea civilă a adulților și solicită tuturor statelor membre să recunoască căsătoriile sau parteneriatele înregistrate în alt stat membru”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...