sâmbătă, februarie 24, 2024
ACTUALITATEGrupul bancar Societe Generale (proprietarul BRD) va reduce numărul de angajaţi din...

Grupul bancar Societe Generale (proprietarul BRD) va reduce numărul de angajaţi din Franţa cu 900 – 1.000 de oameni

Grupul bancar Societe Generale (proprietarul BRD) are în plan să renunţe anul acesta la aproximativ 1000 de angajaţi din Franţa, au declarat pentru Reuters, citat de Agerpres, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Potrivit acelorași surse, noul director general, Slawomir Krupa, a luat această decizie pentru a reduce costurile și pentru a majora profiturile.

Sunt vizate în special locurile de muncă de pe segmentul IT şi funcţiile auxiliare de la sediul central al băncii din cartierul de afaceri La Defense, în Paris.

Aceleași surse susțin că planul de concedieri este bazat pe plecări voluntare, numărul exact de locuri de muncă desfiinţate situându-se între 900 şi 1.000, adică mai puţin de 2% din forţa totală de muncă din Franţa.

Reprezentanţii Grupului Societe Generale nu au dorit să comenteze informaţia.

Conform raportului financiar al băncii din primul semestru din 2023, Societe Generale are aproximativ 52.000 de angajaţi în Franţa şi aproximativ 112.000 la nivel mondial.

Banca va raporta săptămâna viitoare, în 8 februarie, rezultatele din 2023.

Publicaţia franceză Les Echos a fost sâmbătă prima care a informat în legătură cu reducerile de locuri de muncă.

Slawomir Krupa, a promis că va reduce cheltuielile cu 1,7 miliarde de euro până în 2026 şi de asemenea că va coborî raportul costuri-venituri până sub pragul de 60%, în încercarea de a îmbunătăţi soliditatea financiară a grupului.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE