Piersicile umplute cu cremă, desertul copilăriei noastre, erau nelipsite de la mesele de sărbătoare de Crăciun sau de Revelion.
De dragul vremurilor de demult, ne-am gândit să ne amintim de acest desert minunat și am răsfoit Caietul cu rețete, pentru a învăța cum se face.
Pentru realizarea piersicilor, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru coji:
4 ouă
250 gr zahăr
200 ml ulei
esență portocale
800 gr făina
1 lingurița praf copt
Pentru cremă:
200 gr unt
150 gr zahăr pudră
2 linguri cacao
250 gr gem de caise
esență rom
Pentru decor:
200 ml lapte
150 gr zahăr
colorant alimentar galben și portocaliu
Cum se prepară:
Mixăm ouăle cu zahărul până ce compoziția devine cremoasă și zahărul este topit. Adăugăm uleiul și esența de portocale. Adăugăm făina și praful de cop și începem să frământăm. Când aluatul nu se mai lipește de mâini este gata.
Modelăm biluțe, le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând puțin spațiu între ele, pentru că vor crește la copt. Apăsăm puțin cu degetul deasupra fiecărei biluțe de aluat.
Coacem în cuptorul preîncalzit, la 180 grade pentru circa 15-20 minute. Trebuie să fie rumenite doar ușor, daca le coaceți prea mult se vor întări și nu le veți putea scobi pentru că se vor sfărâma.
Imediat ce le scoatem din cuptor, cât sunt calde încă, le scobim cu ajutorul unui cuțitaș.
Pregătim apoi crema. Frecăm untul moale cu zahărul pudră. Adăugăm cacao, gemul de caise și esența de rom. Umplem cojile piersicilor și le lipim două câte doua. Le lăsăm la frigider pentru o oră.
Punem câte 100 ml lapte în două castronele. În unul adăugăm colorant alimentar portocaliu iar în altul, galben. Pe o farfuriuță punem zaharul tos. Trecem piersicile prin colorant, apoi le tavalim imediat prin zaharul tos și le asezăm pe un platou. Se lasă la frigider cel puțin trei ore, de preferat peste noapte.