vineri, iunie 13, 2025
ACTUALITATERețeta săptămânii. Piersici umplute cu cremă

Rețeta săptămânii. Piersici umplute cu cremă

Piersicile umplute cu cremă, desertul copilăriei noastre, erau nelipsite de la mesele de sărbătoare de Crăciun sau de Revelion.

De dragul vremurilor de demult, ne-am gândit să ne amintim de acest desert minunat și am răsfoit Caietul cu rețete, pentru a învăța cum se face.

Pentru realizarea piersicilor, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru coji:

4 ouă

250 gr zahăr

200 ml ulei

esență portocale

800 gr făina

1 lingurița praf copt

Pentru cremă:

200 gr unt

150 gr zahăr pudră

2 linguri cacao

250 gr gem de caise

esență rom

Pentru decor:

200 ml lapte

150 gr zahăr

colorant alimentar galben și portocaliu

Cum se prepară:

Mixăm ouăle cu zahărul până ce compoziția devine cremoasă și zahărul este topit. Adăugăm uleiul și esența de portocale. Adăugăm făina și praful de cop și începem să frământăm. Când aluatul nu se mai lipește de mâini este gata.

Modelăm biluțe, le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând puțin spațiu între ele, pentru că vor crește la copt. Apăsăm puțin cu degetul deasupra fiecărei biluțe de aluat.

Coacem în cuptorul preîncalzit, la 180 grade pentru circa 15-20 minute. Trebuie să fie rumenite doar ușor, daca le coaceți prea mult se vor întări și nu le veți putea scobi pentru că se vor sfărâma.

Imediat ce le scoatem din cuptor, cât sunt calde încă, le scobim cu ajutorul unui cuțitaș.

Pregătim apoi crema.  Frecăm untul moale cu zahărul pudră. Adăugăm cacao, gemul de caise și esența de rom. Umplem cojile piersicilor și le lipim două câte doua. Le lăsăm la frigider pentru o oră.

Punem câte 100 ml lapte în două castronele. În unul adăugăm colorant alimentar portocaliu iar în altul, galben. Pe o farfuriuță punem zaharul tos. Trecem piersicile prin colorant, apoi le tavalim imediat prin zaharul tos și le asezăm pe un platou. Se lasă la frigider cel puțin trei ore, de preferat peste noapte.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE