joi, septembrie 12, 2024
ACTUALITATERețeaua Soros din Ungaria a încercat să se plieze pe revendicările unor...

Rețeaua Soros din Ungaria a încercat să se plieze pe revendicările unor profesori care participau la o grevă, în încercarea de a duce la stârnirea emoției în societate și pierderea alegerilor de către premierul Viktor Orban

Cu mai puțin de două săptămâni înainte de alegerile din 3 aprilie din Ungari, sindicatele profesorilor maghiari au cerut o grevă pe termen nedeterminat. Greva a fost convocată de Sindicatul Profesorilor (PSZ) și Uniunea Democrată a Profesorilor (PDSZ), ambele cunoscute pentru legăturile strânse cu opoziția de stânga maghiară. La o grevă similară din ianuarie i s-au alăturat doar o cincime dintre profesorii maghiari, în mare parte cei care lucrează în școlile din capitala Budapesta, dar greva actuală se bucură de sprijinul la și mai puțini, doar a 13% dintre profesorii maghiari.

În ceea ce trebuie să fie un semn îngrijorător pentru coaliția monstru de la extremă stânga până la extrema dreaptă a partidelor de opoziție care se confruntă cu partidul Fidesz al lui Orbán, lipsa de entuziasm din partea profesorilor pentru o grevă politizată ar putea fi un indicator al sprijinului pe care ei și actualul lor nominalizat pentru funcția de prim-ministru, Péter Márki-Zay, îl inspiră în electoratul general cu puțin timp înainte de alegeri.

Cu popularitatea lui Márki-Zay la aproximativ 32%, în comparație cu actualul prim-ministru Viktor Orbán la 62%, rețeaua lui George Soros a decis să le dea profesorilor neentuziasmați o lovitură peste braț.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pe 17 martie, a avut loc un atelier la Universitatea Central Europeană (CEU) din Budapesta, care este fondată de miliardarul George Soros, în sprijinul profesorilor greviști. Unul dintre cele mai remarcabile aspecte ale atelierului a fost că a avut loc, deși presa liberală mondială a spus de mai mulți ani că CEU nici măcar nu mai există la Budapesta după ce a fost forțată să părăsească Ungaria.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Acum este 2022, iar CEU este încă în Budapesta, participând în continuare la aceleași activități pe care le are de la început, și anume activismul politic împotriva guvernului conservator al Ungariei, precum și susținerea de cauze radicale progresiste în societate.

Atelierul este organizat în cooperare cu un alt ONG finanțat de Soros, Amnesty International. Unirea unui institut presupus de educație cu o organizație apolitică pentru drepturile omului într-un atelier direct de propagandă pre-electorală nu a surprins pe nimeni în Ungaria, imparțialitatea și neutralitatea politică a celor două entități fiind pusă sub semnul întrebării de mai multe ori în trecut.

Programul a susținut: „În solidaritate cu greva cadrelor didactice, atât reprezentanții CEU, cât și reprezentanții Amnesty International urmează să participe la o manifestație studențească pe 16 martie, iar pe 17 martie va avea loc o dezbatere la CEU despre revendicările profesorilor care protestează.”

Profesorii care protestează, care ar fi sperat naiv la un sprijin moral din partea organizatorilor atelierului, se află pe o altă lungime de undă, deoarece dezbaterea CEU s-a concentrat mai ales pe opinia „experților” cu privire la legislația „homofobă și transfobă” a Ungariei, precum și pe ceea ce ei numesc. „referendumul de instigare la ură”.

În ceea ce privește legislația menționată, organizatorii se referă la Legea privind protecția copilului din Ungaria introdusă anul trecut, care pe de o parte aduce pedepse mai mari pentru abuzatorii de copii și, pe de altă parte, blochează accesul ONG-urilor implicate în politicile LGBTQ și identitare în școli. Referendumul se referă la faptul că, pe lângă alegerile din Ungaria din 3 aprilie, va avea loc si un referendum cu privire la legislația de protecție a copilului, unde alegătorii își pot exprima aprobarea sau dezaprobarea printr-un vot direct.

Este de înțeles pentru gândirea rețelei Soros că un referendum direct, care este unul dintre cele mai puternice instrumente ale oricărei societăți democratice, este opus premisei acestor că oamenii ar trebui reeducați pentru a accepta dogmele progresiste, mai degrabă decât să li se permită să voteze ce vor.

Aceste ONG-uri radicale de stânga manifestă acum o mare îngrijorare că cetățenii obișnuiți, atunci când au o șansă, își vor exprima voința în opoziție cu agenda lor progresistă – una care, în ciuda finanțării externe generoase, poate ajunge să aibă foarte puțin sprijin indigen în societățile în care sunt activi.

În Ungaria, peste două treimi (67%) dintre maghiari susțin legislația privind protecția copilului, în timp ce doar 23% sunt împotriva acesteia. Alegătorii din democrațiile occidentale vor avea rareori șansa de a vota direct asupra problemelor care îi privesc, iar experiența amară a Brexit-ului a învățat elita liberală să evite să ofere oamenilor șansa de a-și exprima opinia asupra unor probleme care nu sunt în concordanță cu propriile lor interese.

Apelul sindicatului profesorilor maghiari la grevă împotriva guvernului lui Viktor Orbán a fost, fără îndoială, ascultat și exploatat de către oamenii politici ai rețelei Soros, dar această alianță le va afecta foarte probabil credibilitatea dacă în viitor ar decide să se concentreze asupra preocupărilor legitime ale profesorilor maghiari, potrivit Remix News.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE