miercuri, mai 22, 2024
ACTUALITATERestricțiile se anulează în anumite zone din țară. Restaurantele, cinematografele și teatrele...

Restricțiile se anulează în anumite zone din țară. Restaurantele, cinematografele și teatrele se redeschid în Oradea, Bistrița sau Iași

Sfârșitul de an vine cu vești bune, în mai multe zone din țară încep să se ridice restricțiile impuse în contextul pandemiei, după ce incidența de infectare a scăzut în ultimele săptămâni sub 3 la mia de locuitori.

Restaurantele s-au redeschis de marți în Oradea. Decizia a fost luată de Comitetul Județean Bihor pentru Situații de Urgență, care a luat act de scăderea incidenţei cumulate a cazurilor covid pe ultimele săptămâni la 2,77 la mia de locuitori. La nivelul judeţului, aceasta este de 2,1 la mia de locuitori, pragul de 3 fiind depăşit în prezent în doar cinci comune şi un oraş, scrie Bihoreanul.

Potrivit sursei citate, vor putea fi redeschise în aceleaşi condiţii cinematografele, teatrele, celelalte săli de spectacole şi sălile de jocuri de noroc, urmând ca în situaţia în care tendinţa de scădere a cazurilor Covid se va menţine şi incidenţa va scădea sub 1,5/1.000 locuitori pe 14 zile gradul de ocupare permis să crească până la 50% din capacitate, însă şi acest lucru se va întâmpla numai în baza unei hotărâri a CJSU.

O măsură similară a fost anunțată și pentru Bistrița Năsăud. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Bistrița Năsăud, incidența cazurilor de covid a scăzutsub 3 la mia de locuitori în municipiul Bistrița, astfel încât o parte din restricții se reduc. Activitatea restaurantelor și cafenelelor se poate desfășura în interior, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul 06:00-23:00, anunță Mediafax.

Și municipiul Iași intră în scenariul galben și relaxează restricțiile de joi, 31 decembrie, ora 06:00. Astfel, se reia activitatea în spațiile interioare din restaurante și cafenele în limita a 30% din capacitate în intervalul orar 06.00 – 23.00 și se pot redeschide cinematografele și instituțiile de cultură (tot la 30% din capacitate). În același timp, se pot redeschide activitățile din sălile de noroc, scrie Ziarul de Iași.

După cum a relatat R3Media, restaurantele, cafenelele, sălile de cinema şi de spectacole, precum şi operatorii de jocuri de noroc din judeţul Vâlcea și-au reluat activitatea cu publicul în interiorul clădirilor, începând de marţi.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE