ACTUALITATERestaurarea Amfiteatrului de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa continuă cu elaborarea proiectului tehnic

Restaurarea Amfiteatrului de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa continuă cu elaborarea proiectului tehnic

Reprezentanți ai Consiliului Județean Hunedoara și ai Institutului Național al Patrimoniului, ca lider al asocierii cu Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” București și două firme private, au semnat astăzi contractul pentru serviciile de proiectare și asistență tehnică necesare în cadrul Proiectului de restaurare a Amfiteatrului din situl Ulpia Traiana Sarmizegetusa, fosta capitală a Daciei Romane, informează Agerpres.

În cadrul proiectului sunt prevăzute trei etape de realizare. Pentru început se presupune actualizarea expertizei tehnice, continuând, mai apoi, cu elaborarea documentațiilor tehnice necesare pentru obținerea avizelor și acordurilor, conform certificaatului de urbanism, pentru ca, în final, să fie elaborat Proiectul Tehnic (PT) de execuție, inclusiv caietele de sarcini și detaliile de execuție.

„Sunt convins că vom avea în continuare sprijinul Institutului Naţional al Patrimoniului pentru că ne dorim să implementăm cât mai multe proiecte europene în acest domeniu. Urmează Muzeul Civilizaţiei Dacice din Orăştie. Mulţumesc colegilor mei din cadrul Unităţii de Implementare a Proiectului pentru implicare”, a declarat, cu prilejul semnării contractului, preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor, conform sursei citate anterior.

Termenul de realizare prevăzut în contract pentru cele trei etape este de 5 luni și jumătate, iar valoarea contractului pentru serviciile de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului se ridică la 806.165 lei, inclusiv TVA. Valoarea totală investiţiei este de peste 22 milioane lei lei, inclusiv TVA, din care contribuţia CJ Hunedoara este de 781.455 lei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...