marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATERestaurantele, barurile și cantinele, obligate să ofere gratuit apă clienților

Restaurantele, barurile și cantinele, obligate să ofere gratuit apă clienților

Restaurantele, barurile, cantinele și chiar firmele de catering vor fi obligate să le ofere apă potabilă clienților care vor cere asta, prevede un proiecte de lege ce a a primit vot favorabil în Camera Deputaților, care este for decizional.

Amendamentul care aduce aceste modificărie este propus de fostul ministru al energiei, Virgil Popescu și presupune ”furnizarea gratuită a apei potabile prin rețeaua de distribuție pentru consumatorii din restaurante, cantine și servicii de catering”.

Legea a primit vot favorabil în Camera Deputaților și urmează să ajungă la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare, informează Adevărul.

Potrivit legii, vor avea obligaţia de a furniza, la cerere şi în mod gratuit, apă potabilă de la robinet:

a) autorităţile şi instituţiile administraţiei publice centrale şi locale pentru persoanele prezente în sediile acestora;

b) operatorii economici care oferă servicii de alimentaţie publică pentru clienţii proprii;

c) angajatorul pentru angajaţi.

Prin serviciu de alimentaţie publică, autorii proiectului înţeleg „activitatea de pregătire, preparare, prezentare şi servire a băuturilor pentru acestora în unităţi specailizate”.

Totodată, conform proiectului, autorităţile publice şi firmele de alimentaţie publică – baruri, restaurante, cafenele, aşadar – vor avea obligaţia să afişeze într-un loc accesibil şi vizibil publicului următorul anunţ: „Această unitate oferă, la cerere şi în mod gratuit, apă potabilă de la robinet”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Jos Comunismu’, tovarăși! Apa la robinet vine gratis ?!

    P.S.

    N-o fi contradicție în termeni să spui „apă potabilă de la robinet” ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE