joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEReportaj de excepție difuzat de TVR: Munchen 1972, atentatul care a schimbat...

Reportaj de excepție difuzat de TVR: Munchen 1972, atentatul care a schimbat lumea sporturilor

Duminică 4 august, de la ora 22:00, TVR Info difuzează reportajul „Munchen 1972, atentatul care a schimbat lumea sporturilor”.

Pe durata a 40 de minute, sportivii romani participanți la Jocurile Olimpice de la Munchen ’72, rememorează ziua în care comandoul palestinian al organizației teroriste Septembrie Negru a pătruns în satul olimpic și a luat ostatici mai multi sportivi israelieni. Este pentru prima dată de la comiterea atentatului și pana astăzi când romanii povestesc public tragedia care s-a consumat în Bavaria. Cazați în imediata vecinătate a israelienilor, românii au fost cei mai fideli martori oculari ai acestui moment care a șocat lumea întreagă și care s-a soldat cu uciderea a 11 sportivi israelieni.

La 50 de ani de la singurul atentat din istoria Jocurilor Olimpice, luptătorul Gheorghe Berceanu, handbaliștii Radu Voina, Ștefan Birtalan si Cristian Gațu, precum si atleții Valeria Bufanu si Carol Corbu, rememorează ziua de 5 septembrie 1972. Din păcate, Gheorghe Berceanu, campion olimpic la lupte greco-romane în 1972, la Munchen, nu a mai apucat sa vadă acest reportaj la realizarea căruia a avut bunăvoința sa ia parte.

Gheorghe Berceanu a decedat pe 30 august, cu doar câteva zile înainte de difuzarea reportajului. „Munchen 1972, atentatul care a schimbat lumea sporturilor” va fi pe TVR Info duminică de la ora 22:00 și, în reluare, luni 5 august.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

2 COMENTARII

  1. ” rememorează ziua în care comandoul palestinian al organizației teroriste Septembrie Negru a pătruns în satul olimpic ”

    -aici e de subliniat ” a pătruns ”
    denota un stil… de victimizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate