miercuri, februarie 1, 2023
ACTUALITATEReplica Patriarhiei, după ce Dan Barna a zis că vrea un parteneriat...

Replica Patriarhiei, după ce Dan Barna a zis că vrea un parteneriat cu Biserica pentru vaccinare

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a spus că Biserica Ortodoxă nu poate face mai mult decât a făcut deja pentru campania de vaccinare.

El a ținut să (re)amintească faptul că în România există 18 culte religioase, nu doar BOR.

„In legătura cu din nou clamata implicare a Bisericii (Ortodoxe) in demersul de convingere a oamenilor sa se vaccineze, e bine să ne amintim că in România există 18 culte religioase, partenere sociale ale statului și cu care acesta se situează într-un dialog pe diverse teme cu relevanță publică.
Dincolo de acest aspect care trebuie luat mereu si onest in considerare, va rog sa primiți următoarea precizare:

Biserica Ortodoxă Română și-a afirmat și explicitat deja de nenumărate ori poziția favorabilă, firească și clară față de actul vaccinării într-o pandemie, îndemnându-i pe clerici și laici să ia cu adevărat în serios boala, să se informeze temeinic din surse cu adevărat credibile, să se sfătuiască cu medicii și să-și configureze astfel o opțiune corect întemeiată în legătură cu un act medical de care depinde sănătatea & protejarea lor și a celor dragi.
Aceasta este o atitudine fundamental etică izvorâtă din virtutea bunului-simț, dar și din libertatea personală care presupune responsabilitatea comunitară pentru care Biserica pledează permanent.

Implicarea cultelor religioase într-un demers persuasiv pe o temă extra-religioasă și într-o problematică în care exclusiv competența medicală este adecvată și relevantă, nu poate transgresa însă limitele contextului celor menționate mai sus”, a transmis Vasile Bănescu.

Explicațiile acestuia vin în contextul în care vicepremierul Dan Barna a precizat că va propune prim-ministrului Florin Cîţu ca Biserica Ortodoxă să devină partener în campania de vaccinare pentru ca preoţii să transmită mesaje în acest sens.

„Discutăm foarte clar şi voi propune premierului ca în şedinţa de Guvern, la nivelul Guvernului să avem un dialog cu Biserica Ortodoxă şi un parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română ca partener pentru vaccinare. Dacă Biserica Ortodoxă din Grecia a făcut acest lucru şi iată că Grecia a trecut de 50% rată de vaccinare, cred că este posibil şi sunt convins şi am încredere şi în înţelepciunea Părintelui Patriarh şi a celorlalţi ierarhi din cadrul BOR. Acest mesaj este timpul să fie dat tocmai pentru ca românii să afle pe o cale alternativă, la fel de credibilă, cât de important este să ne vaccinăm pentru a nu trebui să intrăm din nou într-o perioadă de care am crezut că am scăpat. Este una dintre măsuri”, a afirmat Dan Barna, la finalul şedinţei de luni a Biroului Politic Naţional al USR PLUS.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

  1. Video: La Congresul USR (n.n. Uniunea Sovietică în România) vor participa doar vaccinații – Dan Barna a anunţat că Biroul Politic (n.n. COMITETUL CENTRAL) al USsR PLUS a decis, luni, ca toţi delegaţii care vor participa la Congresul formaţiunii unde va fi aleasă conducerea partidului, trebuie să fie vaccinaţi. În caz contrar ei nu vor putea vota nici măcar online, fiind înlocuiţi de supleanţi. https://www.stiripesurse.ro/video-dan-barna-si-dacian-ciolos-nu-vor-sa-fie-votati-de-nevaccinati-la-congresul-usr-plus-vor-part_1913689.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate