ACTUALITATERegatul Unit intensifică măsurile împotriva „discursului ce instigă la ură”

Regatul Unit intensifică măsurile împotriva „discursului ce instigă la ură”

Oliver Dowden,  Secretarul pentru Cultură și Mass-Media al Regatului Unit a amenințat că va impune amenzi companiilor de social media dacă nu reușesc să controleze așa-numitul „discurs de ură”. Miscarea vine în contrast puternic cu Polonia, care a promis că va amenda companiile de tehnologie care se angajează în campanii de cenzură.

Oliver Dowden a spus că speră că această amințare va „conștientiza conducerile [companiilor] și vor lua atitudine vorbim de miliarde de lire sterline.”

„Trebuie să se ridice standardul și să nu se permită abuzuri rasiste pe platforme, iar dacă vor eșua în a face asta, vor suporta consecințele.”, a declarat acesta, conform DailyMail.

Parlamentarul conservator a avertizat că Ofcom ar putea fi împuternicit să promulge pedepse împotriva directorilor executivi dacă platformele lor nu cenzurează discursul public îndeajuns.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

„Nu vreau să folosesc acea putere. Dacă simțim că aceste măsuri luate nu sunt îndeajuns de eficiente, ne rezervăm dreptul de a avea sancțiuni penale.”, a precizat Dowden, conform BreitBart.

În contrast cu Regatul Unit, Polonia a promis solemn că va forța companiile de social media să garanteze discursul liber în spațiul public, mai degrabă decât să îl modeleze. Printre planurile puse în discuție, polonezii ar putea implementa amenzi pentru companiile de tehnologie care cenzurează sau închid conturile utilizatorilor polonezi.

Săptămâna trecută, Vice-Ministrul Justiției, Sebastian Kaleta, a declarat pentru Breitbart:

„Am văzut marile companii de tehnologie începând să interzică sau să șteargă conținutul care reprezenta punctul de vedere creștin al societății ori al societății tradiționale… Șterse pe baza «discursului de ură». Această categorie de conținut nu încalcă nicio lege a Poloniei, de exemplu, și nimeni din aceste cazuri particulare nu instigă la violență.

Guvernul Ungariei, condus de Prim-ministrul Viktor Orbán, a promis implementarea unor măsuri împotriva companiilor de tehnologie care cenzurează vocile „creștine, conservatoare, [și] de dreapta” de pe interenet.

În timp ce cele două guverne conservatoare din Estul Europei au acționat în ajutorul cetățenilor prin opunerea cenzurii din spațiul public, Guvernul „Conservator” al Prim-ministrului Boris Johnson din Regatul Unit caută să amplifice controlul opiniilor publice de pe internet.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...