ACTUALITATERecord negativ: Peste 400 de copii s-au sinucis din 2020 încoace, în...

Record negativ: Peste 400 de copii s-au sinucis din 2020 încoace, în Japonia. Care sunt cauzele cele mai des întâlnite?

În Japonia, 415 elevi de școală primară și gimnaziu și-au luat viața în timpul pandemiei. Numărul sinuciderilor în rândul copiilor a crescut cu 100 de cazuri față de anul trecut, fiind cel mai mare de când au început înregistrările în 1974, relatează NHK, citat de Aleph News.

Studiul MEXT (Ministerul Educației) realizat în 2018 a încercat să elucideze motivele care îi determină pe tineri să își ia viața. Peste jumătate (58,4%) dintre sinuciderile în rândul minorilor au fost din motive „necunoscute”.

Motivele familiale au fost prezente în 21,3%, „neînțelegerile familiale” în 12,3% și „mustrările părinților” în 9%. Educația a reprezentat, de asemenea, 13,2% din sinuciderile studenților, din cauza „eșecului academic” și a „problemelor cu profesorii”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În ciuda numărului mare de sinucideri, Japonia a înregistrat o scădere consecutivă a numărului de sinucideri începând cu 2009. Concret, 2003 a fost anul în care s-au înregistrat cele mai multe sinucideri, cu 32.109 cazuri la nivel național, deși în 2020, odată cu pandemia Covid-19, acestea au crescut din nou, cu 20.919 cazuri, ajungând la nivelul anului 1990.

Este de ținut cont, în schimb, că în cultura țării, sinuciderea este un mod de a evita rușinea sau dezonoarea.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...