ACTUALITATERecompensa de 100 lei pentru românii vaccinați anti Covid a devenit lege...

Recompensa de 100 lei pentru românii vaccinați anti Covid a devenit lege | Statul român a cheltuit deja un miliard de euro pentru doze de vaccin care au expirat

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea prin care românii vaccinați anti-Covid primesc drept „recompensă” suma de 100 de lei, sub forma unor tichete de masă, informează adevărul.ro . De miercuri, 21 aprilie ac, acest stimulent financiar este lege în mod oficial, deși vaccinarea împotriva virusului Covid a rămas opțională.

Concret, românii care au ales să se vaccineze cu schema completă împotriva Covid primesc aaceastă sumă modică pentru cumpărarea unor produse alimentare. Totodată, Guvernul a decis și reorganizarea „Loteriei de vaccinare”, prin care persoanele imunizate anti Covid pot primi diverse sume de bani. În mod paradoxal, medicii de familie nu au fost plătiți pentru îngrijirea bolnavilor de Covid la domiciliu sau pentru testele efectuate la ei în cabinete.

Potrivit Hotnews, fiecare medic de familie ar fi urmat să primească 50 de lei/test anti Covid efectuat în cabinet. Deși decizia a fost anunțată în luna ianuarie ac, acest lucru nu s-a întâmplat nici în prezent, spun reprezentanții medicilor de familie.

„CNAS, Ministerul Sănătății şi STS caută de 3 luni soluţii”, au declarat reprezentanții Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie, conform sursei citate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a recunoscut că aproape două milioane de doze a expirat, iar România urmează să primească încă 39 de milioane de doze de vaccin anti Covid, mult prea multe pentru populația actuală a țării noastre. Astfel, este greu de crezut că urmare a stimulentelor financiare, dozele de vaccin anti -Covid  se vor utiliza până la termenul de expirare.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Niciunul dintre miniștrii guvernării Cîțu, sub mandatul căruia s-au făcut aceste achiziții de vaccinuri nu și-a asumat responsabilitatea pentru banii irosiți. Actualul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat că oficialii României aveau posibilitatea să spună clar de câte doze aveau nevoie, nu să aprobe achiziționarea unor milioane de doze de vaccin care au expirat.

 

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate