luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEReacții la noile legi care dau puteri sporite SRI: Performanța SRI în...

Reacții la noile legi care dau puteri sporite SRI: Performanța SRI în protejarea intereselor naționale și a democrației este atât de proastă, încât nici nu ar trebui să discutăm despre extinderea atribuțiilor acestei agenții, ci despre un audit și un control civil care să o scuture din rădăcini

Profesorul universitar Bogdan Glăvan critică proiectul de lege a siguranței naționale care dă puteri sporite Serviciului Român de Informații (SRI).

Acesta spune că performanțele SRI nu justifică o extindere a atribuțiilor, ci un audit care să „zguduie din rădăcini” instituția.

Bogdan Glăvan acuză SRI că a permis și a protejat numirea lui Florin Cîțu – condamnat penal în SUA – în funcția de premier, dar și că a evaluat greșit pericolul pandemiei Covid-19 asupra României.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar pentru imunitate Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Iată ce a scris Bogdan Glăvan:

„SECURITATEA BOLȘEVICILOR
Am văzut numeroase voci criticând prevederile proiectului de lege al SRI. Acest proiect dă puteri sporite serviciului și întoarce România spre anii Securității lui Ceaușescu.
Personal cred că performanța SRI în protejarea intereselor naționale și a democrației este atât de proastă, încât nici nu ar trebui să discutăm despre extinderea atribuțiilor acestei agenții, ci despre un audit și un control civil care să o scuture din rădăcini. Sunt multe motive pentru care SRI a fost criticat de-a lungul timpului, eu vă voi oferi acum 3 exemple recente, în ordinea crescătoare a gravității:

1. SRI a eșuat în ocrotirea funcționării instituțiilor democratice pentru că a permis – și, de fapt, a protejat informativ – ocuparea funcției de prim-ministru de către o persoană condamnată penal. Așa ceva arată incompetență crasă, cel puțin. Informația era publică în America, dar necunoscută românilor. Uite așa a ajuns în fruntea guvernului un om șantajabil, reprezentând o vulnerabilitate majoră a României. Este rezonabil să credem că președintele Iohannis a exploatat această vulnerabilitate, cu ajutorul serviciului care se află sub controlul său. SRI a acționat astfel antidemocratic și contra interesului național.

2. SRI a eșuat lamentabil în momentul în care s-a produs cel mai mare risc la adresa siguranței naționale din ultimele decenii (dacă nu din ultimul secol): pandemia. În anul 2021 instituțiile statului au estimat că România va fi afectată într-o măsură ridicolă față de cum urma să fie afectată în realitate. INSP și „specialiștii” coordonați de Arafat au arătat în vara lui 2021, când țări precum Marea Britanie și Israel (campioane la vaccinare) erau copleșite de valul de infecții și spitalizări, că evoluția pandemiei în România va fi modestă și controlabilă. Cel mai pesimist scenariu anunțat de guvern spunea că vom avea 2000 de infecții/zi; în realitate am avut aproape 20 000. Cel mai pesimist scenariu spunea că vom avea 4000 de spitalizări; am avut 20 000, adică de zece ori mai multe. Evident că am avut, fiindcă știința a fost zero, fiindcă pandemia a fost politizată, fiindcă președintele Iohannis și clovnul lui preferat au declarat că am învins pandemia. Mii, zeci de mii de români au suferit ca urmare a manipulărilor și a prostiei care au fundamentat politicile publice în sănătate. Vreau să vă amintesc că pandemia a fost asemănată cu un război. Ei bine, păstrând paralela, SRI a eșuat mizerabil în a avertiza pe unde o să atace inamicul și cât de grav va fi atacul. Vorbim de cea mai mare catastrofă de la Al Doilea Război Mondial, cu mii și mii de morți. Țin să amintesc că oameni din societatea civilă au avertizat că lucrurile vor fi mult mai proaste. Vedeți mai jos în comentarii detalii.

3. Academia Națională de Informații. O structură a SRI care a ajuns să producă zeci de doctori plagiatori – caz unic în lumea civilizată, poate doar în țările bananiere să mai existe așa ceva! Prin propria instituție de „învățământ” SRI a lucrat sistematic la popularea administrației cu hoți intelectuali, contribuind esențial la corupția statului român, acționând astfel împotriva propriei misiuni și contra interesului public. Chiar și acum, în funcția de prim-ministru se află o persoană despre care presa a scris extensiv că a plagiat. Și, în loc să vedem o asanare a spațiului politic, jurnaliștii care investighează cazurile de furt sunt ei înșiși urmăriți, amenințați ca în Turcia lui Erdogan sau ca în Rusia lui Putin. Pentru asta avem SRI?
Dovezi ale mlaștinii morale și a crasei incompetențe din Securitate sunt peste tot, mult mai multe decât am scris aici. În logica lucrurilor, obsedații de putere vor mai multă putere, să nu-i controleze aproape nimeni, dar ei să poată interveni în viața cetățenilor încă mai frecvent decât o fac în prezent. Acești parveniți nerușinați ar trebui îndepărtați de la conducerea țării, nu susținuți în realizarea poftelor bolșevice”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

 1. SRI nu și a făcut datoria.

  Economia țării a fost total sabotată și spoliată. In România toti au acces la toate ca intr un sat fără caini. Ruși, francezi, austrieci, olandezi, americani și germani spoliază totul, gaz, petrol, păduri, terenuri agricole, fabrici, resurse.

  SRI a fost șpăguit cu 30 de arginți și toti și au luat ce au vrut de aici.

  Singura lege de care ascultă SRI este Ambasada SUA, adică cel care a dat mai mult. Mai sunt SRI cumpărați la bucată de germani și de francezi. Asta e adevărata ordine in colonie, iar SRI cere puteri sporite pentru că așa apără ei ordinea cerută de Ambasade, guvernatorii provinciei. Control total pentru a asigura ordinea cerută de patroni.

  Trădarea a inceput de la SRI, politicienii trădători de tip Iohannis , Cațu, USR nu sunt decât marionetele SRI

  O sa i ajungă blestemele poporului pe toți trădători fix in momentul in care o să vrea să guste in cei 30 de arginți, cand o să le fie lumea mai dragă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate