luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEReacție după scandalul „azilelor groazei”: George Simion spune că statul ar trebui...

Reacție după scandalul „azilelor groazei”: George Simion spune că statul ar trebui să cedeze Bisericii „partea de protecție socială” și afirmă că „Dragostea creștină, nu dosarul cu șină, va salva lumea”

ACTUALIZARE 15:00 Președintele AUR a revenit asupra subiectului, cu o postare pe facebook:

„De ce azile sub administrația dezastruoasă a statului și nu sub patronajul bisericii?
Dacă e ceva ce ne-a învățat cazul „azilelor groazei” este că statul actual este incapabil de grijă pentru semenii noștri. Acest caz oribil s-a petrecut sub ochii statului, care îi avea larg închiși.
Îngrijirea oamenilor nu poate avea loc în absența dragostei. De-aceea, n-am auzit niciodată de scandaluri asemănătoare în cele câteva sute de instituții sociale aflate sub patronajul Bisericii Ortodoxe Române sau al celorlalte culte. Biserica acționează cu dragoste creștină și asta împiedică apariția grozăviilor pe care le-am văzut la Voluntari, sub nasul clanului Pandele.
E momentul ca statul ineficient și birocratic să lase grija pentru copii și bătrâni celor care se ocupă de asta cel mai bine. Dragostea creștină, nu dosarul cu șină, va salva lumea!”.

ȘTIREA INIȚIALĂ

George Simion, președintele AUR, consideră că în urma cazului „azilelor groazei” ar fi trebuit să existe câteva demisii din PSD.

Deputatul s-a referit la Gabriela Firea și miniștrii Budăi și Rafila.

„N-am fost tacut, dar dacă nu intervii la România TV, vocea ta nu e auzita. Este un scandal politic si noi am spus de mult ca a tras paiul scurt in PSD doamna Firea. Sunt tot felul de locuri d-astea ale morții, si spitale, si azile. Sigur trebuia sa existe si niște demisii din PSD. Doamna Firea si-a luat doar taberele, dar mai sunt si domnii Budai si Rafila acolo.

Dacă presa hashtag ii vrea capul doamnei Firea. Sigur ca ii vrea, ca il vrea pe Nicușor Dan. Dar ambii ‘nu sunt primari buni. Mai buni ar fi domnul Piedone sau, din partea noastră, domnul Mihai Enache”, a afirmat Simion la România TV.

Președintele AUR a spus că acest scandal arată că partea de „protecție socială” ar trebui să se ocupe Biserica Ortodoxă Română, nu statul.

„Propunerea noastră este ca aceasta parte de protecție sociala sa meargă către Biserica. Domnul Bănescu nu este reprezentativ pentru BOR, s-a implicat in campania de vaccinare și în alte probleme. Zici ca nu e purtător de cuvânt al BOR, ci mai mult analist politic”, a completat Simion.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

4 COMENTARII

  1. Biserica face ce poate in cateva centre de ingrijire. Nu poate sa preia peste noapte rolul a mii de oameni si structurile organizatorice ale statului.

  2. George Simion spune adevăruri in mod foarte simplu, de pildă despre trădătorul de Bănescu faptul că e mai mult influensăr pe cont propriu decât un purtător de cuvânt al Patriarhiei . Ar trebuie să iși dea demisia insă NU are această onoare – el și-a făcut nume profitând de funcție, nu invers. Cel mai probabil un securist infiltrat să dirijeze fluxurile in Biserică

  3. Corect. Plus Poșta și Căile Ferate Române. Abia atunci ați vedea cât de frumos lucrează Biserica. Dar nu vrea nimeni lucrul acesta. Biserica le stă că un ghimpe în coastă celor care conduc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate