ACTUALITATERăzvan Dumitrescu rupe tăcerea: E o metodă jegoasă prin care, dacă le...

Răzvan Dumitrescu rupe tăcerea: E o metodă jegoasă prin care, dacă le spui ce nu vor să audă, te discreditează și îți pun eticheta de antivaccinist

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu a fost invitat de Adriana Bahmuțeanu la emisiunea acesteia de pe Cetățeanul.net. Moderatorul emisiunii Subiectiv a detaliat modul în care sunt stigmatizați cei care ridică întrebări privitoare la coronavirus.

„În momentul ăsta, toată senzația mea, ca jurnalist, este că, în România, în loc să se lupte cu cele trei arme împotriva virusului, vaccinare, tratament și testare, s-a luptat doar cu una singură, cu orice preț. Ori cu una, nu stingi pandemia.

Ca dovadă sunt alte țări, care deși au un procent mult mai mare de vaccinare, nu au stins pandemiile, au valuri. Irlanda, mega-vaccinată, intră în valul cinci. Aveau peste 68 de morți pe zi la o populație de 4,9 milioane de oameni, ei luptând și cu medicament, și cu test, și cu vaccin.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cum poți tu să fii ca ei dacă nu lupți decât cu una din cele trei arme posibile? Este o întrebare de bun simț aici, nu e vorba de vaccinare și nevaccinare. Lupți cu logică sau fără logică.

În al doilea rând, câtă vreme virusul se poate transmite și studiile arată că și vaccinații îl pot transmite, tu prin ceea ce imaginai, blocai accesul unora care se testau, dar îi lăsai liberi pe cei vaccinați pornind de la ideea că nu transmit virusul, deși sunt studii care arată că îl pot transmite. Am senzația că lucrurile scapă dintr-o logică simplă și chestiunea asta mi-a fost confirmată și de discursul domnului Adrian Streinu-Cercel din Senat, atunci când a anunțat că PSD nu votează în forma asta certificatul respectiv.

Ei au o armă foarte simplă în momentul de față. Când e cineva care le spune ce ei nu vor să audă, mă refer la cei care sfătuiesc guvernanții, că nu cred că ei sunt cei care imaginează lucrurile astea, ci au niște consilieri, echipe de PR, problema e cum să-l discredităm. Nu să vedem dacă ce spune e adevărat sau nu e adevărat, hai să-l discredităm că nu ne place ce auzim și pun eticheta de antivaccinist, automat, pe toată lumea care nu are mesajul pe care nu vor ei să-l audă. Am văzut medici vaccinați pe care s-a pus eticheta de antivaccinist. Este o metodă jegoasă, pur și simplu, o metodă absolut jegoasă și nu pot fi de acord cu ea“, a precizat Răzvan Dumitrescu.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Răzvan Dumitrescu a fost amendat în repetate rânduri, pentru emisiuni realizate în cursul acestui an, în care a fost acuzat că prezintă informații false care descurajează vaccinarea.

Jurnalistul a precizat pe Cetățeanul.ro că valoarea totală a amenzilor se ridică la 80.000 de lei și că nu va mai prezenta la TV studiile științifice despre care se vorbește deschis în alte țări din dorința de a nu mai cauza prejudicii materiale colegilor săi și trustului din care face parte.

Totuși, acesta a precizat că va continua să publice pe pagina sa de Facebook, într-un mod echidistant, toate informațiile de actualitate referitoare la coronavirus care sunt dezbătute în alte state.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...