ACTUALITATERăzvan Cherecheș și-a dat demisia de la Ministerul Sănătății: Experiența mea a...

Răzvan Cherecheș și-a dat demisia de la Ministerul Sănătății: Experiența mea a fost una amară

Expertul în politici de sănătate publică Răzvan Cherecheș și-a dat demisia din funcția de consilier onorific la Ministerul Sănătății, a anunțat el joi într-o postare pe Facebook. El s-a declarat dezamăgit de colaborarea cu ministerul, spunând că nu a fost consultat pe probleme care țin de competența lui, conform Digi24.

„ieri mi-am înaintat demisia din funcția de consilier onorific la Ministerul Sănătății (poziție neplătită)

experiența mea a fost una amară – am fost solicitat pentru un sfat bazat pe dovezi doar de 2 ori și am propus sugestii, idei și articole științifice (nesolicitate) către Minister cu o frecvență de una pe zi (la început) și apoi câte una la 2-3 zile (probabil că așteptările mele au fost nerealiste)

am crezut că voi putea ajuta, dar am descoperit că funcția a fost literal una onorifică – echipa din Minister este mult prea prinsă ca să utilizeze experiența consilierilor (aceasta a fost situația în cazul meu)

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

nu consider că este cazul să rămân într-o funcție (chiar și una onorifică) dacă mă simt inutil
cele 4 aspecte pe care le-am semnalat de multiple ori ca fiind prioritare:

– testarea – nu a fost implementată testarea antigenică rapidă gratuită (în continuare nu avem o imagine clară asupra situației)
– comunicarea – reactivă și cu frecvență redusă (teoriile conspirației proliferează, ambiguitatea și incertitudinea au crescut)
– raportarea transparentă a datelor a înregistrat un progres – un efort susținut și suplimentar este necesar în continuare
– Institutul Național de Sănătate Publică – nereformat în continuare (peste 450 de oameni care generează un volum infim de dovezi și suport pentru practică)
adevărul este că nu mai am răbdare – trăim vremuri de criză în care comunicarea ministerului sănătății cu populația trebuie să se întâmple zilnic!

zilnic trebuie să se vadă ceva, zilnic trebuie să aflăm cum au progresat autoritățile!
consider că trebuie să îmi expun liber opiniile științifice, din poziția de profesor universitar
rămân deschis să ajut voluntar oricui dorește să își fundamenteze deciziile pe dovezi științifice (indiferent de culoare politică)!”, scrie acesta în postarea sa.

Anterior Răzvan Cherecheș a menționat că tocmai faptul că restricțiile îi deranjează pe oameni, dovedește eficacitatea acestora, declarație aspru criticată de opinia publică.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Măsura limitării mobilității oamenilor de la ora 22:00 în loc de ora 23:00 este o măsură bună. De unde știm că este o măsură bună? Pentru că îi deranjează pe oameni. De ce îi deranjează pe oameni? Pentru că ar fi ieșit după ora 10. Ăsta e un indicator bun că va duce la scăderea de transmitere a virusului. Ar fi fost și mai bine să fie și mai devreme. Este un singur motiv pentru care carantina nu funcționează. Nu se aplică regulile. Atât de simplu. Degeaba ai carantină dacă legea e fentată pe fiecare cale posibilă. Cazurile vor continua să crească pentru că noile tulpini sunt mai infecțioase.”, a precizat Răzvan Cherecheș, pentru programul radiofonic menționat anterior.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate