marți, mai 21, 2024
ACTUALITATERăzboiul – cui prodest?

Războiul – cui prodest?

Ni se spune, tot mai des, că într-un viitor nu foarte îndepărtat ar trebui să ne pregătim și să intrăm în război. Nici un român nu își dorește acest lucru, dar dacă mai suntem mult fierți cu aceasta teză venita de nici nu se știe unde, nu cumva vom ajunge sa o și credem? Ce ne poate aduce bun intrarea într-un război care nici nu este al nostru? – se întreabă mulți români și europeni, pe bună dreptate.

Din păcate, o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr – așa cum arăta unul din cei mai siniștri lideri naziști, Joseph Goebbels. Sunt multe astfel de teze pe care le auzim repetate iar și iar într-o parte a mass-media, scopul fiind ca majoritatea populației să ajungă să le creadă. Din fericire, opinia publică atât în România, cât și în Europa în general pare a fi în mare majoritate potrivnică războiului. Cui prodest? – ne putem întreba. Cine profită, și la ce bun un război? Oamenii își doresc să își crească copiii, își doresc servicii mai bune și vacanțe în locuri frumoase – nu își doresc să își vadă avuția, viețile, casele, familiile și țările distruse de un război care, în vastă majoritate, ei nu îl simt ca fiind al lor. Dacă ne gândim la ce a însemnat Al Doilea Război Mondial – a însemnat pierderi uriașe, atât materiale, cât și de vieți omenești. A însemnat orașe întregi distruse, familii și populații întregi decimate, urmate, după război, de alte milioane de vieți distruse prin deportări în lagăre de muncă și în închisori.

Oare ne dorim să mai trecem o dată prin acest lucru? Oare nu am învățat nimic din lecțiile celor două Războaie Mondiale? Eu sper că da, mai ales că acum, la peisajul extrem de sumbru al distrugerilor provocate de cele Două Războaie Mondiale, s-ar adăuga și riscul anihilării totale a omenirii, printr-un război atomic. Chiar ne dorim să sărim cu toții în aer? Desigur, răspunsul nu poate fi decât: NU. Cu toate astea, vedem cum se inflamează, în fiecare zi, alte focare de conflict – nu avem doar Ucraina, la granița noastră. Avem un alt focar în Orientul Mijlociu, prin tensiunile care escaladează între Israel și Iran; și un altul în China, prin conflictul dintre China și Taiwan. Să sperăm că rațiunea și negocierile vor prevala, și aceste tensiuni se vor disipa și încheia la masa negocierilor, pe cale diplomatică. Iar marile puteri, care au autoritatea și capacitatea de mediere, vor milita pentru pace și rațiune, și nu pentru anihilarea totală a tuturor. Eu unul mă rog pentru asta, și cred că toți ar trebui să ne rugăm ca omenirea să găsească, încă o dată, calea rațiunii și a negocierilor și să treacă de aceste vremuri tulburi și dificile.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

 1. A, “qui prodest ?”

  Rusiei, nu-i asa ?! Chinei, nu-i asa ?! Iranului, nu-i asa ? Coreii de Nord, nu ?! Cubei, nu !? Intregii Africi NU ?!?

  Democratiei NU(!).

 2. “Oare ne dorim să mai trecem o dată prin acest lucru? Oare nu am învățat nimic din lecțiile celor două Războaie Mondiale? Eu sper că da, mai ales că acum, la peisajul extrem de sumbru al distrugerilor provocate de cele Două Războaie Mondiale, s-ar adăuga și riscul anihilării totale a omenirii, printr-un război atomic. Chiar ne dorim să sărim cu toții în aer? Desigur, răspunsul nu poate fi decât: NU.”

  De ce credeti ca s-a dus nea Nicu cu “Traiasca Romania […]!” ? Pana la 1989 nu s-a prins nimic de romani ?! Nici aproape 35 de ani ]n Democratie nu i-a convins inca ? Nu-i nimic, mai invata.

  “Cu toate astea, vedem cum se inflamează, în fiecare zi, alte focare de conflict – nu avem doar Ucraina, la granița noastră. Avem un alt focar în Orientul Mijlociu, prin tensiunile care escaladează între Israel și Iran; și un altul în China, prin conflictul dintre China și Taiwan.”

  Mda, “China si … TAIWAN”! Departe de barfele Stangii americane!

 3. Asta este o tentativa evreiasca de a extermina si poporul roman, la fel cum face cu cel ucrainean.
  Gasiti pe Youtube proiectul “Heavenly Jerusalem” al miliardarului evreu Igor Gekko/ Igor Berkut pt. care este exterminat in prezent poporul ucrainean. E pe Youtube pe canalul Rossbet sau ceva de genul, se pot activa captions automate si apoi traducere si in limba romana.
  Evreul Zelenski a interzis prin decret orice negociere de pace cu Rusia pt. ca asta isi doreste, exterminarea poportului ucrainean. Ce nu au reusit evreii Genrich Yagoda si Lazar Kaganovich in anii ’30 cu Holodomorul, cu care au omorat “doar” 11 milioane de ucraineni, vor sa termine acum presedintele evreu Zelenski, prim ministrul evreu Shmyal, impreuna si cu fondatorii si capii batalioanelor de elita evrei Kolomoiski si Prigojin.
  Noua ni se sterge orice urma de identitate romaneasca si ne este inlocuita cu cea evreiasca. Inca din aprilie 2022 experti palestinieni au zis ca in 2024 proiectul sionist va cadea in Israel si de aceea are loc razboiul dintre Rusia si Ucraina, ca evreii sa se mute in noua casa. La ce se intampla si in Romania, se pare ca le trebuie si tara asta, au nevoie de mult mult Lebensraum si nu mai este loc si pt. romani in Romania, trebuie sa fim si noi exterminati ca sa eliberam terenul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE