sâmbătă, septembrie 23, 2023
EDUCAȚIERata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori în Capitală....

Rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori în Capitală. Ludovic Orban: Se închid școlile, cinema-urile, restaurantele. Masca obligatorie

ACTUALIZARE 18:00 Premierul Ludovic Orban a anunțat, duminică după-amiază, că școlile din București vor fi închise, după ce indicele de infectare a depășit 3 la 1000 de locuitori, anunță G4Media.

Se închid școlile, teatrele, cinematografele, restaurantele și cafenelele din spațiile închise ale Capitalei, anunță premierul Ludovic Orban. Părinții vor primi 75% din salariu pentru perioada cât stau acasă cu copiii.

Comitetul municipal pentru Situații de Urgență va trebui să le implementeze aceste măsuri și să gândească un plan de implementare, a adăugat premierul.

În ce privește neliniștea părinților, premierul a spus că există o ordonanță de urgență în curs de adoptare, care va fi adoptată săptămâna viitoare marți sau miercuri și care prevede asigurarea a 75 % din salariu pentru un părinte care stă acasă cu copilul.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică, că rata de infectare în București a depășit 3 la mia de locuitori, ceea ce potrivit HG 49/13.10.2020 ar însemna intrarea în vigoare a unor noi restricții, precum închiderea școlilor sau obligativitatea purtării măștii în spații publice deschise.

Până la ora transmiterii acestei știri, nu a existat nicio informare oficială în legătură cu intrarea Capitalei în scenariul roșu.

Ce restricții ar putea intra în vigoare

Potrivit HG 49 din 13.10.2020, dacă o rată de infectare depășește 3 la mia de locuitori, se închid școlile, dar și restaurantele, cinematografele și teatrele, iar măștile devin obligatorii în spații publice deschise.

Prefectul Capitalei- E foarte puțin depășit ca să panicăm lumea

Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a declarat că nu are în vedere convocarea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, duminică.

„Dacă astăzi s-a anunțat, 48 de ore înseamnă luni și marți. 3,02 e foarte puțin depășit ca să panicăm lumea. O să vedem, mai ales că rata după care ne orientăm noi este cea comunicată lunea. În fiecare luni e comunicată rata aferentă celor 14 zile anterioare”, a declarat Gheorghe Cojanu, potrivit Digi 24.

Ministrul Educației, Monica Anisie: Copiii merg luni la școală

Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat duminică, la Digi24, că școlile din București vor fi închise „cel mai probabil” marți, prin decizie a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, după ce Capitala a depășit pragul de trei cazuri la mia locuitori.

Premierul Ludovic Orban

Premierul Orban nu ieșit cu nicio declarație privind situația din București. Potrivit presei, duminică este ziua decisivă când conducerea PNL se reunește pentru de definitiva listele pentru viitoarele alegeri parlamentare.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate