luni, iulie 1, 2024
ȘTIRICum vor să ne facă să renunțăm la cash | Companie care...

Cum vor să ne facă să renunțăm la cash | Companie care susține Fit for 55: Tranzacțiile digitale sunt mai ecologice decât numerarul

Un nou studiu realizat în Belgia, publicat de Worldline, lider global în servicii de plată, încearcă să-i determine pe oameni să renunțe la cash din motive ecologiste.

Raportul confirmă că plățile online sunt mult mai ecologice decât plățile cash. Acestea produc niveluri semnificativ mai mici de emisii de echivalent CO2 (CO2e).

Raportul a utilizat metodologia analizei ciclului de viață (LCA) și a fost întocmit de Patrice Geoffron, profesor de economie la Universitatea Paris Dauphine-PSL

El urmărește a urmărit să cuantifice și să compare emisiile de CO2e legate de diferitele metode de plată în Belgia. În prezent, o tranzacție în numerar în magazin emite cu 14% mai mult CO2 decât o tranzacție digitală în magazin. O plată în numerar în magazin generează 2,8 g de emisii de CO2e. Comparativ, o plată digitală generează 2,45 g de CO2e.

Dacă furnizarea și aprovizionarea sunt luate în considerare atunci când o persoană retrage numerar, pe baza unei singure retrageri de numerar care furnizează în medie numerar pentru 7 plăți individuale, emisiile de CO2e dintr-o plată în numerar sunt de 15 ori mai mari (la 36,8 g de CO2e) decât emisiile dintr-o plată digitală în magazin.

Tranzacțiile digitale, mai ecologice decât numerarul

Worldline a urmărit să identifice potențialele inițiative specifice companiei sau la nivel de industrie care ar putea contribui la reducerea amprentei de carbon a unei tranzacții de plată, ca parte a contribuției industriei plăților la ambiția Fit for 55 a Pactului ecologic european.

Acestea includ măsuri cu costuri reduse pentru optimizarea plăților digitale în magazin, cum ar fi:

  • eliminarea chitanțelor pe hârtie,
  • virtualizarea cardurilor
  • utilizarea plăților de la telefon la telefon,

Acestea ar putea reduce emisiile de CO2e din plățile digitale cu 70%, până la 0,74 g per tranzacție, doar peste un sfert din nivelul emisiilor dintr-o tranzacție în numerar.

Raportul estimează, de asemenea, emisiile de CO2e ale tranzacțiilor de plată online la 3g și propune măsuri pentru reducerea amprentei lor de carbon cu până la 93%, în primul rând prin utilizarea smartphone-urilor.

Mai multe țări din Europa au început să ia măsuri de protecție a numerarului. Printre acestea se numără ElvețiaAustria, Suedia, Norvegia și România.

În țara noastră, în octombre 2023, Partidul AUR a anunțat lansarea pentru declanșarea a două referendumuri de modificare a Constituției. Este vorba despre căsătoria între un bărbat și o femeie și dreptul la numerar.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Cu cardul mori de foame, nu treci puntea, cum au patit romanii aia surprinsi fara cash pe insulele din Grecia devastate de incendiu. Cardul si masina electrica nu sunt bune nici sa te retragi din calea puhoaielor, cand sunt inundatii, nici din calea rusilor cand trebuie sa evacuezi orasul, dupa ce nu mai ai infrastructura electrica.

  2. cat carbune se arde pt curentul electric sa mearga serverele si toate device-urile nu se mai pune, sau cupru, siliciu etc pt industria it. Sau caldura disipata de serverele lor prin tarile nordice care cica poate asigura incalzirea unei tari inttrgi.. nu m-ar mira ca serverele lor sa topeasca ghetarii din zona cu care se lauda ei ca sunt din cauza incalzirii globale. Astea doar la o prima privire, daca faci o analiza amanuntita o sa constati ca se produce de mii de ori mai mult co2 decat pt niste amarate de hartii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE