ACTUALITATERaport: ONG-iștii ecologiști din Occident sunt „idioții utili” ai Chinei comuniste

Raport: ONG-iștii ecologiști din Occident sunt „idioții utili” ai Chinei comuniste

Activiștii ecologiști din Occident sunt idioții utili ai Partidului Comunist Chinez, afirmă un raport al Fundației pentru Politica Încălzirii Globale.

Deși realizările în materie de reducere a emisiilor de dioxid de carbon ale Chinei sunt deseori lăudate de grupurile ecologiste din Occident, în realitate, aceste organizații sunt deseori păcălite de propaganda chineză, conform unui raport publicat de către Patricia Adams, observator al politicii chineze încă din anii 80 ai secolului trecut și citat de Breitbart.

„Ca toate ONG-urile occidentale, grupurile `verzi` au permisiunea de a opera în China atâta vreme cât își țin gura și urmează linia partidului. Dar Beijingul este capabil să le influențeze comportamentul fondând organisme precum Fundația Energie China, o organizație bazată în SUA care distribuie bani primiți de la fundații fondate de milionari”, arată documentul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Grupurile „verzilor” occidentali au devenit efectiv portavoce pentru președintele Xi, spune Adams, economist și director executiv al Probe International, un ONG din Toronto, care a fost implicată în mișcarea ecologică chineză de la începuturile sale la mijlocul anilor 1980.

„Acestea laudă amploarea ambiției chineze în ceea ce privește schimbările climatice, făcându-se că critică expansiunea masivă a industriei cărbunelui din China. Între timp, `verzii` închid ochii în fața evidenței; China nu își onorează acordurile internaționale și nu are intenția de a reduce consumul de combustibili fosili, ci dimpotrivă. În timp ce lumea s-a trezit la abuzurile Chinei, ecologiștii occidentali sunt tăcuți ”, spune Adams. „China îi joacă ca pe niște idioți utili”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Există o secțiune într-un document al ONG-ului Environmental Defense Fundcare întruchipează naivitatea „verzilor” occidentali în ceea ce privește China.

Se intitulează „De ce China este în centrul strategiei noastre climatice”.

„Din fericire, China este serioasă în ceea ce privește acțiunile climatice. Națiunea de 1,4 miliarde – cel mai populat și cel mai mare emițător de gaze cu efect de seră din lume – a făcut un salt uriaș înainte și și-a lansat piața națională de carbon în decembrie 2017”, arată documentul care pare să confirme afirmațiile Patriciei Adams.

În realitate, comuniștii chinezi sunt interesați doar de ecologism, în măsura în care acesta slăbește națiunile occidentale idioate, în timp ce își distrug propriile economii cu prețuri de energie în mod inutil umflate, spunea ea.

„Președintele Xi poate că pretinde că renunță la combustibilii fosili, dar China urmărește sporirea ponderii cărbunelui într-un ritm vertiginos, cu alte sute de centrale pe cărbune în faza de planificare …”, continuă Adams.

Deoarece China monitorizează și controlează toate grupurile de mediu străine care operează în prezent în interiorul granițelor sale, raportarea lor este parțială și nu este de încredere.

„În timp ce criticii numeroaselor activități maligne ale PCC îi conferă o imagine negativă, rapoartele strălucitoare ale ecologiștilor despre conducerea Chinei în domeniul mediului pictează țara într-o lumină favorabilă și acționează pentru a pune criticii Beijingului în defensivă.

Ecologiștii, de fapt, au devenit majoretele cu cel mai înalt profil pentru comuniști, ajutând la deturnarea atenției de la preocupările îngrijorătoare ale regimului”, a notat Adams.

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...