sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEUn nou deces fulgerător: cunoscutul jurnalist TVR și scriitor, Raico Cornea, s-a...

Un nou deces fulgerător: cunoscutul jurnalist TVR și scriitor, Raico Cornea, s-a dus la 51 de ani. Cazul, aproape identic cu al preotului Dumitru Nechifor din Iași

Jurnalistul Raico Cornea a murit, în urma unui infarct, miercuri seară. Doar ce se întorsese din vacanță, iar peste două săptămâni ar fi împlinit 52 de ani, scrie Timiș online.

Raico Cornea a lucrat aproape 30 de ani la TVR. A fost corespondent de război în fosta Iugoslavie, realizator, producător și redactor-șef la TVR Timișoara, dar și videojurnalist.

A fost membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune, ca reprezentant al minorităților, iar în 2017 a fost numit în funcția de coordonator cu atribuții de director Departament TVR 1.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

A fost autorul multor producţii tv, coautor al filmului „Peisaj după embargou” și laureat al premiului Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România (APTR) în 1997. „Sârbii din România”, „Ucrainenii din Banat”, „Dobrogea multiculturală”, „Timişoara, o Europă în miniatură”, „Timişul, splendoarea diversităţii etnice”, „Banatul multicultural”, „Evreii din Arad – 300 de ani” sunt documentarele realizate de acesta.

Din 2014 a fost doctor în filologie – comunicare, titlu obținut la UVT. A semnat şi cinci volume de reportaj, analiză şi beletristică.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În dimineața zilei de miercuri a făcut o ultimă postare pe Facebook. Voia să realizeze un nou film documentar.

„FB mă întreabă la ce mă gândesc. Ei bine, mă gândesc cum este posibil ca o instituție respectabilă din Novi Sad, care se ocupă atât de creșterea culturii sârbe, cât și a istoriei să spună oficial că Sava Tekelija nu le acordă prioritate… Despre ce este vorba?

Am intenționat, deoarece până acum, nu a fost făcut niciun film serios despre Tekelije, să fac un documentar anul acesta, unul dintre cei mai mari binefăcători ai poporului sârb (…). “, a scris jurnalistul pe pagina sa de socializare.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Fondator al Uniunii Jurnaliștilor din Mass-media Minorităților Etnice (UJMME), președinte UJMME din mai 2017, Raicu Cornea a semnat și cinci volume de reportaj, analiză și beletristică, fiind doctor în filologie-comunicare. Raico Cornea ar fi împlinit, luna aceasta, 52 de ani.

Cazul lui Raico Cornea seamănă cu cel a părintelui Dumitru Nechifor din Iași, caz despre care R3media a relatat în exclusivitate. La Iași, părintele Nechifor a murit tot de infarct, după ce venise acasă de la slujba Sf. Maslu. Familia a relatat că părintele era sănătos, ba chiar efectuase rapelul la Pfizer cu două săptămâni înainte de deces.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE