ACTUALITATERaed Arafat: Nu a fost vorba niciodată de a face vaccinarea obligatorie....

Raed Arafat: Nu a fost vorba niciodată de a face vaccinarea obligatorie. Se fac presiuni să fiu dat jos. Nu mă poate demite decât premierul

Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne și șeful DSU, Raed Arafat, a fost invitat în studioul evz (Evenimentul Zilei) pentru a aduce lămuriri la unele dintre întrebările populare despre el. Acesta a menționat, între altele, că numai premierul îl poate demite, că nu intenționează să se implice în politică și că nu s-a pus niciodată problema vaccinării obligatorii.

„Se fac presiuni să fiu dat jos. Nu sunt o persoană comodă. Când ți se spune să părăsești o echipă, ți se pare. Dar acesta este un lucru pe care poate să îl facă orice guvern pentru că este doar o poziție. Pot fi demis oricând. Nu mă poate demite decât premierul. (…)

A fost o campanie extrem de gândită ca decizia să pară a unui singur om. La unele posturi media, de dimineață până seara ”Ce a făcut Arafat”, ”Ce a decis Arafat”. Nu spun că a fost o intenție de a mă expune. Așa a fost tratată problema, în special mediatic. Nici măcar ministrul Sănătății, nici măcar eu și nici prim-ministrul nu au luat o decizie singuri.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Percepția publică este dată de ”manipularea”, îmi pare rău să zic, a media. Cu unul dintre ei am câștigat deja un proces. Am ajuns la faza în care chiar era ceva absurd. Era o îndemnare la ură. Chiar mă gândeam dacă vine cineva să mă agreseze”, a declarat domnul Arafat.

„La nici un moment nu s-a pus [problema] și eu n-am participat vreodată la o discuție în care s-a pus [problema]: «haideți să facem vaccinarea obligatorie». Astea au fost iarăși chestii de manipulare și vorbe. Absolut niciodată eu n-am auzit vorbind sau pus serios pe masă o discuție «hai să discutăm dacă facem vaccinarea obligatorie».

S-a pus discuția cu alternative și cu alternativele pe care și alte țări le-au aplicat: adică la anumite activități intră numai vaccinații sau trecuții prin boală sau, în alte cazuri, și testații”, a precizat șeful DSU.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Emisiunea poate fi urmărită în întregime mai jos:

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate