luni, iulie 15, 2024
ȘTIRIRaed Arafat: Deplasarea la pelerinaje nu e permisă/ Nu am stat să...

Raed Arafat: Deplasarea la pelerinaje nu e permisă/ Nu am stat să vedem de la ce cifră introducem lockdown în București

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a făcut, marți seara, o serie de declarații privind noile restricții impuse de autorități, instistând asupra interdicției privind deplasarea către pelerinaje, interzisă prin decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Astfel, Raed Ararat a subliniat, pentru B1TV, că deplasarea către pelerinaje a fost interzisă, deoarece riscul de infectare cu coronavirus este mare.

În această linie, Arafat a explicat că cei care îi îndeamnă pe credincioși să meargă în pelerinaje, contrar deciziilor autorităților, „nu dau doi lei” pe viețile acestor oameni.

„Regula care e stabilită prin Comitetul Național pentru Situații de Urgență e că deplasarea la pelerinaje nu e permisă. Dacă acest lucru se va întâmpla, contrar regulii, vor fi luate măsuri ca să se stopeze această mișcare, pentru că riscul e foarte mare. Oamenii care vor urca în autocare, îndemnați de oricine, nu mă interesează cine, ca să meargă câteva ore până la destinație și înapoi câteva ore să se întoarcă, trebuie să știe că persoana care îi îndeamnă să facă acest lucru nu dă doi lei pe viața lor, pentru că îi pune în pericol. Asta trebuie să se înțeleagă”, a insistat Raed Arafat.

Pe de altă parte, șeful DSU a menționat, într-o intervenție la TVR, că nu s-a luat în calcul închiderea mall-urilor.

„Nu am stat să vedem de la ce cifră introducem lockdown în București. S-ar putea să fim rugați să luăm măsuri mai dure, măsuri care s-au luat în starea de urgență, de la limitarea ieșirilor la altele. Nimeni nu poate să promită că nu o să luăm alte măsuri, dacă lucrurile se agravează”, a spus Arafat.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE