marți, mai 21, 2024
ACTUALITATERadu Tudor îl atacă pe Patriarhul Daniel pentru că l-a pomenit și...

Radu Tudor îl atacă pe Patriarhul Daniel pentru că l-a pomenit și pe Patriarhul Chiril. Replica Patriarhiei: Exagerare și rea voință

Jurnalistul Radu Tudor (Antena 3) l-a atacat pe Patriarhul Daniel, pentru că în timpul sfintei liturghii cu ocazia Buneivestiri l-a pomenit și pe Patriarhul Chiril al Rusiei.

„Absolut dezamăgitor Patriarhul Daniel în slujba de Bunavestire : s-a rugat si pentru sănătatea Patriarhului Kiril al Rusiei. Cel despre care Patriarhul Ortodoxiei, Bartolomeu, spune pe buna dreptate ca e parte a crimelor Rusiei în Ucraina”, a scris Radu Tudor pe Twitter.

În replică, Patriarhia Română a spus că PF Daniel și-a făcut datoria, pomenindu-i pe toți întâistătărorii Bisericilor Ortodoxe Surori, așa cum prevăd regulile slujirii ortodoxe.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„La un moment dat în timpul slujbei Părintele Patriarh Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în calitate de Întâi Stătător al unei biserici ortodoxe i-a pomenit pe toți Întîi Stătătorii bisericilor ortodoxe surori. Acest lucru este specificat special în Diptice.

Noi suntem în comuniune cu Biserica Ortodoxă Rusă ca și cu celelalte biserici ortodoxe surori. E o exagerare cu rea voință să spui că ”s-a rugat pentru sănătatea lui Kiril”.

În Sfânta Liturghie un Întâi Stătător pomenește toți întâi-stătătorii bisericilor ortodoxe surori pentru a marca comuniunea euharistică ortodoxă.”, arată Patriarhia, într-un răspuns pentru STIRIPESURSE.RO

Radu Tudor nu este la prima șarjă împotriva BOR. Recent, el a spus că „Religia nu ar fi o materie: nici aritmetică, nici desen.

În 2021, Radu Tudor a numit botezul ortodox drept „practică medievală”, acuzând BOR că ar fi „ucis un copil”. În 2020, Radu Tudor l-a insultat pe Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

6 COMENTARII

  1. Radu Tudor si CTP, clientzi la acelasi spital de ratati. Confundati Marfa cu ambalaju si ziaristu cu propagandistu. Aflati la cine suge asta decit sa ii prezentati excretiile mintale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE