miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEPutin spune că omenirea are în față cea mai periculoasă decadă de...

Putin spune că omenirea are în față cea mai periculoasă decadă de la Al Doilea Război Mondial încoace. Americanii aduc zeci de arme nucleare în Europa și spun că principala amenințare este China

Președintele rus, Vladimir Putin, a spus că omenirea se confruntă cu cea mai periculoasă decadă de la al doilea război mondial încoace, într-un discurs ținut la Clubul de Discuții Valdai de la Moscova, relatează The Telegraph.

Jurnaliștii englezi au remarcat că a fost „unul dintre cele mai lungi” discursuri publice, de la invazia Ucrainei începută pe 24 februarie și că Putin nu pare să aibă regrete privind ceea ce el numește „operațiunea specială”.

El a spus că țara sa este dispusă să participe la discuții cu Ucraina privind încheierea conflictului, dar Kievul nu este. Putin a declarat că este nevoie de un „semnal” al Washingtonului pentru ca liderii ucraineni să reia dialogul.

„Nu este o întrebare pentru noi, suntem gata de negocieri. Dar liderii de la Kiev au decis să nu mai continue negocierile cu Rusia. Ar fi foarte ușor să se rezolve această problemă, dacă Washingtonul ar da un semnal Kievului să-și schimbe poziția și să rezolve problema pașnic”, a spus.

Putin a mai zis că Ucraina a suferit pierderi mari în conflict și că naționaliștii duri sunt dispuși să lupte „până la ultimul ucrainean” în războiul cu Rusia. El a mai acuzat-o pe Liz Truss, fostul premier britanic, că ar fi amenințat Rusia cu un atac nuclear cât a fost în funcție.

Casa Albă a reacționat la acest discurs, purtătorul de cuvânt Karine Jean-Pierre afirmând că afirmațiile liderului rus nu sunt noi și nu au indicat o schimbare a obiectivelor strategice în Ucraina.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton(Click aici) vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mai devreme, SUA a făcut publică Strategia Națională de Apărare. Conform acesteia, amenințarea pe termen lung la adresa SUA este reprezentată de China, în timp ce Rusia este o „amenințare acută”.

„Spre deosebire de China, Rusia nu poate provoca, sistemic, SUA, pe termen lung. Dar agresiunea rusească provoacă o amenințare imediată și acută”, a spus Lloyd Austin, secretarul apărării din America.

În același timp, SUA aduc în Europa zeci de arme nucleare tactice în Europa, relatează The Telegraph.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE