vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEPublicistul Iulian Capsali s-a reinfectat cu o formă mai grea de covid,...

Publicistul Iulian Capsali s-a reinfectat cu o formă mai grea de covid, după episodul din primăvară. „Vestea bună: Te poți trata și acasă”

Cunoscutul publicist Iulian Capsali a anunțat că este pe punctul de a-și reveni după mai multe zile de suferință cauzate de infecția cu coronavirus.

Capsali a mai avut și în primăvară acest virus, acum reinfectându-se, spune el, prin intermediul unuia dintre copiii săi. El a spus că forma cu care s-a reinfectat acum a fost mult mai grea decât prima dată.

„Astăzi sunt restabilit fizic 90%, practic sunt în convalescență. În câteva zile voi fi complet restabilit.

Concluzii:
La mine a fost mai virulent decât la prima infectare (din martie).

Nu are nicio legătură cu masca – cine spune că te protejează ori e tâmpit, ori minte deliberat. Peste 90% din măști sunt neconforme, deci masca e o simplă iluzie. În plus, vorbim de nanoparticule – doar niște rămași în Evul Mediu dpdv științific (cultural sunt mult sub epocă oricum), pot crede că masca este altceva decât un semn al supunerii. De altfel, virusul ne-a fost adus în casă de Tase, care poartă mască și nici nu prea a fost foarte activ social, doar l-am trimis pe la cumpărături și nu se văzuse cu colegii/prietenii de multă vreme.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

A avut două zile diminuat gustul și mirosul, dar nu l-am luat în serios, am zis că e o răceală și are nasul înfundat. O zi, durere de cap. În fine, i-a trecut rapid. A făcut soția mea, cu manifestare de gripă (oase, mușchi), fără alte simptome, dar în câteva zile și-a revenit. A urmat Manole, care, deși a trecut printr-o intervenție chirurgicală de urgență la sfârșitul lui octombrie, deci era pe un teren slăbit, a trecut prin Covid fără probleme, pe picioare. Gustul și mirosul i-au revenit în vreo 5 zile. Deja s-a negativat și lucrează.

Debutul la mine a fost cu o zi înaintea Anei. Amândoi am avut simptome acute de gripă (dureri mari de mușchi, oase, cap, greutate la deplasare). Tratament homeopat. În două zile, Ana nu a mai avut niciun simptom, cu excepția mirosului scăzut. Eu nu m-am putut ridica din pat decât pentru necesități, am suferit și din cauza frigului din casă (mă gândesc dacă să dau în judecată Primăria) și lipsei de apă caldă, care s-a întins, cu intermitențe, până alaltăieri. Sigur că am luat un convector după două zile (am crezut că lipsa căldurii e un accident), și am rezolvat problema în cameră. Pierdere gust și miros după 4 zile, revenire totală în 13 zile. Noaptea, insomnie. Recomand exerciții de respirație imediat după ce simțiți probleme la plămâni și începe tusea”, a scris el.

În ceea ce privește veștile bune, Capsali afirmă că s-a tratat integral acasă.

„Bine, pe lângă tratamentul homeopat care e specific gripei, deci nu e ceva ieșit din comun, am avut șansa unui medicament chinezesc, AGRIPAVI, pe care-l aveam în casă, dăruit de un prieten prin septembrie, dar în care nu aveam mare încredere. Am zis hai să-l încerc, dacă tot îl am. […]

Am transpirat continuu, iar asta contează mult în scoaterea toxinelor. Evident, trebuie să fii hidratat permanent.
În rest, masiv vit. C, D-uri, Mg, Ca etc, inclusiv intravenos. Ajută enorm organismul slăbit.
Ceaiuri. Socul este formidabil. Miere și lămâie/ghimbir. Am făcut de la început inhalații cu apă fierbinte și sare – bune, dar nu au putut opri evoluția bolii. Au mers bine și inhalațiile la aparat (nebulizator) cu albastru de metil în ser fiziologic”, a continuat fostul director al României Libere.
spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE