ACTUALITATEPublicistul Iulian Capsali s-a reinfectat cu o formă mai grea de covid,...

Publicistul Iulian Capsali s-a reinfectat cu o formă mai grea de covid, după episodul din primăvară. „Vestea bună: Te poți trata și acasă”

Cunoscutul publicist Iulian Capsali a anunțat că este pe punctul de a-și reveni după mai multe zile de suferință cauzate de infecția cu coronavirus.

Capsali a mai avut și în primăvară acest virus, acum reinfectându-se, spune el, prin intermediul unuia dintre copiii săi. El a spus că forma cu care s-a reinfectat acum a fost mult mai grea decât prima dată.

„Astăzi sunt restabilit fizic 90%, practic sunt în convalescență. În câteva zile voi fi complet restabilit.

Concluzii:
La mine a fost mai virulent decât la prima infectare (din martie).

Nu are nicio legătură cu masca – cine spune că te protejează ori e tâmpit, ori minte deliberat. Peste 90% din măști sunt neconforme, deci masca e o simplă iluzie. În plus, vorbim de nanoparticule – doar niște rămași în Evul Mediu dpdv științific (cultural sunt mult sub epocă oricum), pot crede că masca este altceva decât un semn al supunerii. De altfel, virusul ne-a fost adus în casă de Tase, care poartă mască și nici nu prea a fost foarte activ social, doar l-am trimis pe la cumpărături și nu se văzuse cu colegii/prietenii de multă vreme.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

A avut două zile diminuat gustul și mirosul, dar nu l-am luat în serios, am zis că e o răceală și are nasul înfundat. O zi, durere de cap. În fine, i-a trecut rapid. A făcut soția mea, cu manifestare de gripă (oase, mușchi), fără alte simptome, dar în câteva zile și-a revenit. A urmat Manole, care, deși a trecut printr-o intervenție chirurgicală de urgență la sfârșitul lui octombrie, deci era pe un teren slăbit, a trecut prin Covid fără probleme, pe picioare. Gustul și mirosul i-au revenit în vreo 5 zile. Deja s-a negativat și lucrează.

Debutul la mine a fost cu o zi înaintea Anei. Amândoi am avut simptome acute de gripă (dureri mari de mușchi, oase, cap, greutate la deplasare). Tratament homeopat. În două zile, Ana nu a mai avut niciun simptom, cu excepția mirosului scăzut. Eu nu m-am putut ridica din pat decât pentru necesități, am suferit și din cauza frigului din casă (mă gândesc dacă să dau în judecată Primăria) și lipsei de apă caldă, care s-a întins, cu intermitențe, până alaltăieri. Sigur că am luat un convector după două zile (am crezut că lipsa căldurii e un accident), și am rezolvat problema în cameră. Pierdere gust și miros după 4 zile, revenire totală în 13 zile. Noaptea, insomnie. Recomand exerciții de respirație imediat după ce simțiți probleme la plămâni și începe tusea”, a scris el.

În ceea ce privește veștile bune, Capsali afirmă că s-a tratat integral acasă.

„Bine, pe lângă tratamentul homeopat care e specific gripei, deci nu e ceva ieșit din comun, am avut șansa unui medicament chinezesc, AGRIPAVI, pe care-l aveam în casă, dăruit de un prieten prin septembrie, dar în care nu aveam mare încredere. Am zis hai să-l încerc, dacă tot îl am. […]

Am transpirat continuu, iar asta contează mult în scoaterea toxinelor. Evident, trebuie să fii hidratat permanent.
În rest, masiv vit. C, D-uri, Mg, Ca etc, inclusiv intravenos. Ajută enorm organismul slăbit.
Ceaiuri. Socul este formidabil. Miere și lămâie/ghimbir. Am făcut de la început inhalații cu apă fierbinte și sare – bune, dar nu au putut opri evoluția bolii. Au mers bine și inhalațiile la aparat (nebulizator) cu albastru de metil în ser fiziologic”, a continuat fostul director al României Libere.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT