ACTUALITATEPS Ignatie despre narcisiștii zilelor noastre: Cu cât omul este mai conștient...

PS Ignatie despre narcisiștii zilelor noastre: Cu cât omul este mai conștient că are anumite calități – mai ales dacă ajunge la convingerea că este un om inteligent și că el trebuie să devină un «influencer» postează, compulsiv, de toate și pentru oricine

PS Ignatie, Episcopul Hușilor, a spus în cadrul unei predici că aceia care caută celebritatea și popularitatea cu orice preț vor descoperi că acestea „fug” de respectiva persoană.

Hristos ne învață exact opusul: cei care vor căuta să rămână cât mai smeriți, anonimi, vor descoperi că sunt iubiți de oameni, scrie Basilica.

„Hristos ne învață să nu căutăm celebritatea, nici să fim populari, pentru că această celebritate și popularitate va fugi de noi. Secretul este acesta: să căutăm să fim cât mai anonimi, cât mai smeriți, și va veni după noi și celebritatea și faptul de a fi populari, iubiți de oameni, fără să ne-o dorim”, este îndemnul adresat duminică de Episcopul Hușilor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ierarhul a vorbit despre textul evanghelic duminical, în care se redă vindecarea a doi orbi de către Mântuitorul Iisus Hristos. Vindecarea a venit cu porunca fermă din partea Mântuitorului: „Nimeni să nu știe că v-am făcut lucrul acesta!”

Episcopul Hușilor a subliniat faptul că din porunca dată reiese că Hristos nu are nevoie să fie apreciat pentru binele făcut.

Cu toate acestea, „ei s-au dus și au vestit, lăsând bucuria din sufletul lor să grăiască în fața tuturor celor cu care se întâlneau, spunându-le cât bine le-a făcut lor Dumnezeu și ce binecuvântare este că ei pot să vadă, să se bucure de tot ceea ce este în jurul lor”, a relatat PS Ignatie.

Contrar recunoștinței este un comportament tot mai des întâlnit în zilele noastre: narcisismul.

„Cu cât omul este mai conștient că are anumite calități – mai ales dacă ajunge la convingerea că este un om inteligent și că el trebuie să devină un «influencer» – postează, compulsiv, de toate și pentru oricine, încât pagina respectivă devine un fel de bazar, din care fiecare alege ceea ce crede, ce poate și ce simte, în funcţie de dispoziţia pe care o are.” a spus Preasfințitul Ignatie făcând referire la cei care își doresc cu orice preț să fie celebri pe paginile de socializare..

Ierarhul a menționat că cei care suferă de narcisism pot fi rapid identificați pentru că atunci când nu sunt lăudați încep să amintească celor din jurul lor cât bine le-au făcut.

Preasfințitul Părinte Ignatie a încheiat cu îndemnul: „Să trăim în cât mai multă smerenie, dar și cu fermitatea de a mărturisi despre faptele credinței noastre”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate