ACTUALITATEPS Macarie, Episcopul românilor din Europa de Nord: Cum procedează dușmanii necinstiți...

PS Macarie, Episcopul românilor din Europa de Nord: Cum procedează dușmanii necinstiți ai Bisericii? Mai întâi provoacă prin cuvânt, apoi recurg la calomniere și la defăimare

Trăim aceleași vremuri pe care le-au trăit apostolii și mucenicii în vechime, iar în aceste vremuri de prigoană trebuie să dăm o bună și dreaptă mărturie, a spus PS Macarie, Episcopul românilor din Europa de Nord, în cuvântul la prăznuirea Sfântului Întâiului Mucenic Ștefan Arhidiaconul.

„Trăim aceleași vremuri pe care le-au trăit apostolii și mucenicii în vechime. Ați văzut cum au procedat vrăjmașii lui Hristos, calomniindu-l și în cele din urmă condamnându-l pentru blasfemie și hulă pe Sfântul Ștefan, acest tânăr nevinovat, plin de Duhul Sfânt, curat și fără vicleșug?

Oare nu procedează la fel și astăzi vrăjmașii necinstiți ai Bisericii?

Mai întâi calomniază prin cuvânt, ulterior, dacă sunt biruiți prin înțelepciunea celui calomniat, aceștia recurg la calomnie și defăimare. Modern, putem spune denunț calomnios.

În momentele acestea de încercare, în momentele acestea grele, în momentele acestea de prigoană, și noi la fel ca Sfântul Ștefan trebuie să dăm o bună și dreaptă mărturie. Dacă este nevoie, chiar să ne vărsăm sângele pentru Hristos, să ne dăm viața pentru Hristos.

Lecția pe care ne-o dă Întâiului Mucenic și Arhidiacon Ștefan este atât de folositoare și întăritoare pentru noi, cei de astăzi”, a spus PS Macarie.

Totodată, PS Macarie a îndemnat să veghem la păstrarea nevinovăției copiilor noștri.

„Vă îndemn să devenim asemenea pruncilor și să veghem la păstrarea nevinovăției copiilor noștri. (…) Nevinovăția copiilor noștri este vânată astăzi, când un război perfid se poartă împotriva inocenței copilăriei.

(…) Însă acești copii nevinovați ne trezesc din acest somn adânc al nepăsării față de aproapele. Așadar, cu toții să veghem la această candelă a copilăriei, la această candelă a nevinovăției copilăriei, cerând ajutorul Pruncului Dumnezeiesc”, a îndemnat PS Macarie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate