vineri, februarie 23, 2024
ȘTIRIPS Macarie, despre atacurile împotriva Patriarhului Daniel: Iată cum cad măștile! Sub...

PS Macarie, despre atacurile împotriva Patriarhului Daniel: Iată cum cad măștile! Sub pretextul criticii, se aruncă invective și se linșează moral credincioșii, laolaltă cu păstorul lor

Ura viscerală a cunoscuților influențatori ai opiniei publice, care au reacționat la predica Patriarhului Daniel de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, nu este doar un incident izolat, ci un simptom al cancerului necredinței și o reacție instinctivă a celor care, supuși tatălui minciunii, simt că-i arde adevărul, a transmis, vineri, PS Macarie, Episcopul Europei de Nord.

PS Macarie a reacționat după atacul jurnalistului Cristian Tudor Popescu la adresa Patriarhului Daniel, în care, printre altele, creștinii erau numite „vitele” păstorite de „șarlatanul Daniel”.

Redăm integral mesajul PS Macarie, așa cum este postat pe site-ul Episcopiei:

„Preaiubiții mei, a venit acel moment în care ne aducem aminte de cuvântul Mântuitorului din Evanghelie: „Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni”. (Ioan 15, 20)

Ura viscerală a cunoscuților influențatori ai opiniei publice care au reacționat la predica Părintelui Patriarh Daniel de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, nu este, dragii mei, doar un oarecare incident izolat sau scandal de presă. Este un simptom al cancerului necredinței și o reacție instinctivă a celor care, supuși tatălui minciunii, simt că-i arde adevărul.

Iată, cum cad măștile! Sub pretextul criticii, se aruncă invective și se linșează moral credincioșii, laolaltă cu păstorul lor. De când constituie pentru un jurnalist stigmatizarea noastră ca „vite” amăgite de un „șarlatan”, argument și gândire critică?

Paradoxal, pentru noi, aceste atacuri și nedemne lovituri sunt semnul cel mai clar că suntem pe drumul cel bun, iar Biserica nu și-a pierdut vocația sa profetică. E adevărat, e un drum strâmt și anevoios. Însă este drumul crucii și este mântuitor. Vai de cei care aleg ca, alături de mulțimile întărâtate, să arunce cu vorbele ca și cum ar fi pietre și să își calomnieze semenii lor pentru credința lor.

Sus să avem inimile! Și să ne rugăm pentru patriarhul nostru și pentru toți păstorii: ierarhi, preoți și diaconi, pentru cinul monahal și pentru poporul cel binecredincios, precum și pentru vrăjmașii noștri, căci, asemenea lui Saul din Tars, nu știu ce fac și nici în ce țepușă izbesc cu piciorul (cf. Faptele Apostolilor 9, 5)”, a spus Părintele Episcop Macarie al Episcopiei Europei de Nord.

Și PS Ignatie, Episcopul Hușilor, a transmis, vineri, un mesaj de solidaritate cu Patriarhul României, în care spunea că limbajul folosit de Cristian Tudor Popesc în prezintă similitudini cu cel folosit de notoriul torționar Eugen Țurcanu, în timp ce participa la Experimentul Pitești, de la închisoarea cu același nume din anii 50.

 

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE