ȘTIRIPS Macarie, despre atacurile împotriva Patriarhului Daniel: Iată cum cad măștile! Sub...

PS Macarie, despre atacurile împotriva Patriarhului Daniel: Iată cum cad măștile! Sub pretextul criticii, se aruncă invective și se linșează moral credincioșii, laolaltă cu păstorul lor

Ura viscerală a cunoscuților influențatori ai opiniei publice, care au reacționat la predica Patriarhului Daniel de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, nu este doar un incident izolat, ci un simptom al cancerului necredinței și o reacție instinctivă a celor care, supuși tatălui minciunii, simt că-i arde adevărul, a transmis, vineri, PS Macarie, Episcopul Europei de Nord.

PS Macarie a reacționat după atacul jurnalistului Cristian Tudor Popescu la adresa Patriarhului Daniel, în care, printre altele, creștinii erau numite „vitele” păstorite de „șarlatanul Daniel”.

Redăm integral mesajul PS Macarie, așa cum este postat pe site-ul Episcopiei:

„Preaiubiții mei, a venit acel moment în care ne aducem aminte de cuvântul Mântuitorului din Evanghelie: „Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni”. (Ioan 15, 20)

Ura viscerală a cunoscuților influențatori ai opiniei publice care au reacționat la predica Părintelui Patriarh Daniel de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, nu este, dragii mei, doar un oarecare incident izolat sau scandal de presă. Este un simptom al cancerului necredinței și o reacție instinctivă a celor care, supuși tatălui minciunii, simt că-i arde adevărul.

Iată, cum cad măștile! Sub pretextul criticii, se aruncă invective și se linșează moral credincioșii, laolaltă cu păstorul lor. De când constituie pentru un jurnalist stigmatizarea noastră ca „vite” amăgite de un „șarlatan”, argument și gândire critică?

Paradoxal, pentru noi, aceste atacuri și nedemne lovituri sunt semnul cel mai clar că suntem pe drumul cel bun, iar Biserica nu și-a pierdut vocația sa profetică. E adevărat, e un drum strâmt și anevoios. Însă este drumul crucii și este mântuitor. Vai de cei care aleg ca, alături de mulțimile întărâtate, să arunce cu vorbele ca și cum ar fi pietre și să își calomnieze semenii lor pentru credința lor.

Sus să avem inimile! Și să ne rugăm pentru patriarhul nostru și pentru toți păstorii: ierarhi, preoți și diaconi, pentru cinul monahal și pentru poporul cel binecredincios, precum și pentru vrăjmașii noștri, căci, asemenea lui Saul din Tars, nu știu ce fac și nici în ce țepușă izbesc cu piciorul (cf. Faptele Apostolilor 9, 5)”, a spus Părintele Episcop Macarie al Episcopiei Europei de Nord.

Și PS Ignatie, Episcopul Hușilor, a transmis, vineri, un mesaj de solidaritate cu Patriarhul României, în care spunea că limbajul folosit de Cristian Tudor Popesc în prezintă similitudini cu cel folosit de notoriul torționar Eugen Țurcanu, în timp ce participa la Experimentul Pitești, de la închisoarea cu același nume din anii 50.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...