marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEPS Ignatie: Oricâtă preocupare am avea de a ne securiza viitorul, nimic...

PS Ignatie: Oricâtă preocupare am avea de a ne securiza viitorul, nimic din ceea ce ține de lumea aceasta nu este sigur. Suntem siguri doar de ceea ce facem pentru sufletul nostru

Oricâtă preocupare am avea în această societate de a ne securiza viitorul nimic din ceea ce ține de lumea aceasta nu este sigur, fiindcă bunurile materiale nu sunt veșnice, a spus, duminică, PS Ignatie, Episcopul Hușilor, într-un cuvânt de învățătură despre parabola bogatului căruia i-a rodit țarina.

„Ne-am dat seama de acest lucru mai ales în această vreme de pandemie. La începutul instaurării pandemiei, lumea era aproape hipnotizată și pătrunsă de o frică extraordinară ca nu cumva să rămână fără mâncare. Mulți se năpusteau asupra magazinelor. Această atitudine trădează o lipsă de credință și o frică nejustificată”, a explicat părintele Ignatie.

Puterea este cea care îl poate corupe foarte mult pe om, a subliniat PS Ignatie, adăugând că puterea îl poate schimba și transforma într-o fiară, fără ca el să își dea seama de acest lucru.

Ierarhul Hușilor a îndemnat pe cei prezenți să acorde o atenție sporită momentelor de reflecție asupra vieții interioare, amintind că suntem siguri, în această lume, doar de ceea ce facem pentru propriul suflet.

„Dialogul cu noi înșine, dialogul lăuntric cu mintea și inima noastră,  ne poate spune exact cine suntem. Bogatul nu se putea minți pe sine însuși, nu putea să cosmetizeze lucrurile când vorbea cu sine însuși. De aici ne dăm seama ce fel de caracter era.

(…) Este esențial să avem conștiința faptului că suntem trecători. Bunurile materiale –  pe care Dumnezeu ni le dăruiește și care sunt o binecuvântare pentru fiecare – nu sunt veșnice. Suntem siguri doar de ceea ce facem pentru sufletul nostru.

Să căutăm, în această perioadă de post și de pregătire pentru marea sărbătoare a Nașterii Mântuitorului Hristos, să ne îmbogățim în Dumnezeu.

Să facem fapte bune, să ne curățim sufletul prin Spovedanie și Împărtășanie, să Îl primim pe Hristos în ieslea sufletului nostru”, a spus părintele Ignatie.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE