News ȘTIRI PS Ignatie, Episcopul Hușilor: Oricât de mult ne-am strădui să dăm o...

PS Ignatie, Episcopul Hușilor: Oricât de mult ne-am strădui să dăm o mărturie despre credința noastră prin cuvinte, care nu sunt acoperite de viață, nu vom convinge pe nimeni

Mărturia despre despre credința în Hristos nu ar trebui să se axeze atât pe vorbe, pe declarații și polemică, cât pe modul nostru de viețuire, a spus PS Ignatie, Episcopul Hușilor.

Oricât de mult ne-am strădui să dăm o mărturie despre credința noastră, prin cuvinte care nu sunt acoperite de viață, nu vom convinge pe nimeni, a subliniat, joi, PS Ignatie,  care a săvârșit Sfânta Liturghie, în Parohia Șendreni, Protopopiatul Hârlău.

„Astăzi sunt mulți care se smintesc de cuvintele lui Hristos și Îl calomniază, Îl batjocoresc pe El și credința Bisericii. Nouă nu ne rămâne decât să fim martori ai lui Hristos Cel răstignit și înviat.

Să dăm mărturie despre credința noastră în Hristos. Această mărturie nu ar trebui să se axeze atât pe vorbe, pe declarații și polemică, cât pe modul nostru de viețuire. Când cineva ne vede cum ne comportăm, cum ne raportăm față de cei din jur, cum ne-am asumat cuvântul lui Hristos, să spună: uite cum trăiesc creștinii și cât sunt de buni”, a explicat PS Ignatie.

Sminteala vine, a precizat PS Ignatie, din neînțelegere, din imaturitate spirituală, din pripire, din „ne-croiala” sufletului. Avem tendința de a judeca, de a ne uita la aparențe și de a nu fi atenți la ceea ce se află cu adevărat în adâncul inimii omului.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 4.000 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate