ACTUALITATEPS Ignatie, Episcopul Hușilor: Conștiința noastră este ca Ioan Botezătorul, ne avertizează...

PS Ignatie, Episcopul Hușilor: Conștiința noastră este ca Ioan Botezătorul, ne avertizează că nu suntem pe calea cea bună, că am luat calea strâmbătății, a răutății colțuroase și a întunericului

Conștiința noastră este ca Sfântul Ioan Botezătorul, ne trage un semnal de alarmă că nu suntem pe calea cea bună, că am luat calea strâmbătății și a întunericului, a spus, duminică, PS Ignatie, Episcopul Hușilor.

Părintele Episcop Ignatie a vorbit despre modul în care Sfântul Ioan Botezătorul i-a pregătit pe contemporanii săi pentru venirea lui Mesia.

„Sfântul Ioan Botezătorul a primit această misiune de la Dumnezeu, ca să îi ajute pe oameni să intre pe calea cea bună. Să renunțe la strâmbătăți și la tot ceea ce îi poate deturna de la drumul spre Împărăția lui Dumnezeu. Să niveleze și să-și facă frumoase sufletele prin pocăință, prin renunțarea la păcat”, a explicat PS Ignatie.

Păcatul, a subliniat PS Ignatie, ne transformă în oameni colțuroși. Este foarte greu să ne apropiem de un om care tot timpul ne împunge, este nemulțumit și caută pricini de ceartă, tulburare și neliniște.

„Conștiința noastră poate să fie ca Sfântul Ioan Botezătorul, care să ne trezească la realitate, să ne smulgă din starea de letargie pe care ne-o provoacă păcatul.

Păcatul ne transformă în oameni muribunzi din punct de vedere spiritual, chiar dacă trupește suntem vii.

Când lăsăm păcatul să vină în viața noastră, devenim oameni morți sufletește.

Conștiința noastră este ca Ioan Botezătorul, ne avertizează, ne trage un semnal de alarmă ferm, că nu suntem pe calea cea bună, că am luat calea strâmbătății, a răutății colțuroase și a întunericului.

Dacă vom asculta glasul conștiinței, prin care Dumnezeu ne vorbește, oricâtă pustietate, uscăciune și nefericire ar fi în sufletul nostru, El ne poate îndrepta.

Avem încredințarea aceasta de la Sfântul Ioan Botezătorul, care a transformat Pustiul Iudeii într-un adevărat oraș. Acolo veneau și îl ascultau oamenii. Migrau dinspre marile orașe înspre pustiu, deoarece acolo găseau ceea ce era necesar pentru sufletul lor. Și astăzi se întâmplă același lucru. Fugim din aglomerările urbane, căutăm liniștea și locurile în care să ne regăsim”, a spus PS Ignatie, Episcopul Hușilor.

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...