joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEPS Ignatie, despre „lupii în blană de oaie”: Când cineva te lingușește,...

PS Ignatie, despre „lupii în blană de oaie”: Când cineva te lingușește, să te aștepți că te va ruina cu aceeași forță și intensitate

PS Ignatie, Episcopul Hușilor, a vorbit, marți, despre oamenii prefăcuți, numiți în limbaj popular „lupi în blană de oaie”, avertizând cu privire la semenii care te lingușesc, existând riscul să te și distrugă.

PS Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit, marți, Sfânta Liturghie în Parohia Ștefan cel Mare, Protopopiatul Vaslui, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Episcopiei Hușilor.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul Hușilor a explicat cuvintele Mântuitorului adresate Apostolilor: „Iată Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi dar înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii”. (Matei 10, 16)

„Lupul este simbolul ferocității. În limbaj popular avem o expresie pe care o folosim când cineva este viclean și vrea să profite de pe urma relației cu semenul său, îl numim «lup îmbrăcat în piele de oaie».  Este cel care te induce în eroare prin comportamentul lui, prin lingușire, așteptând momentul să te muște. Oamenii aceștia sunt cei mai periculoși. Semnul lor distinctiv este lingușirea”, a spus PS Ignatie.

PS Ignatie a explicat că atunci când cineva te lingușește este de așteptat că te va ruina cu aceeași forță și intensitate cu care este capabil să te lingușească.

„Feriți-vă de oamenii care vă lingușesc și de liderii cărora le place să fie lingușiți. Nu sunt integri din punct de vedere moral. Un lider adevărat își alege întotdeauna colaboratori foarte buni, pe care să se bizuie și care să aibă curajul să îi spună unde greșește. Dacă acel lider are disponibilitatea să primească din partea consilierilor săi sfatul care să îl ajute să nu rătăcească, atunci se validează ca fiind un lider autentic. Dacă se înconjoară de oameni slabi, pe care să îi manevreze, va fi un lider slab”, a subliniat PS Ignatie.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE