ACTUALITATE PS Ignatie, despre „lupii în blană de oaie”: Când cineva te lingușește,...

PS Ignatie, despre „lupii în blană de oaie”: Când cineva te lingușește, să te aștepți că te va ruina cu aceeași forță și intensitate

PS Ignatie, Episcopul Hușilor, a vorbit, marți, despre oamenii prefăcuți, numiți în limbaj popular „lupi în blană de oaie”, avertizând cu privire la semenii care te lingușesc, existând riscul să te și distrugă.

PS Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit, marți, Sfânta Liturghie în Parohia Ștefan cel Mare, Protopopiatul Vaslui, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Episcopiei Hușilor.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul Hușilor a explicat cuvintele Mântuitorului adresate Apostolilor: „Iată Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi dar înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii”. (Matei 10, 16)

„Lupul este simbolul ferocității. În limbaj popular avem o expresie pe care o folosim când cineva este viclean și vrea să profite de pe urma relației cu semenul său, îl numim «lup îmbrăcat în piele de oaie».  Este cel care te induce în eroare prin comportamentul lui, prin lingușire, așteptând momentul să te muște. Oamenii aceștia sunt cei mai periculoși. Semnul lor distinctiv este lingușirea”, a spus PS Ignatie.

PS Ignatie a explicat că atunci când cineva te lingușește este de așteptat că te va ruina cu aceeași forță și intensitate cu care este capabil să te lingușească.

„Feriți-vă de oamenii care vă lingușesc și de liderii cărora le place să fie lingușiți. Nu sunt integri din punct de vedere moral. Un lider adevărat își alege întotdeauna colaboratori foarte buni, pe care să se bizuie și care să aibă curajul să îi spună unde greșește. Dacă acel lider are disponibilitatea să primească din partea consilierilor săi sfatul care să îl ajute să nu rătăcească, atunci se validează ca fiind un lider autentic. Dacă se înconjoară de oameni slabi, pe care să îi manevreze, va fi un lider slab”, a subliniat PS Ignatie.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate