miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEPS Ignatie: Cei care se ascund în spatele toleranței manifestă o ură...

PS Ignatie: Cei care se ascund în spatele toleranței manifestă o ură nedisimulată față de creștini. Ei sunt deranjați și li se urcă sângele la cap atunci când văd un creștin sau un preot care își mărturisește credința în Hristos

Prigoana creștinilor are, în zilele noastre, forme diferite, de la uciderea prin decapitare, la atacuri de natură verbală sau psihică, atât de prezente în mediul virtual, a spus,  luni, părinte Ignatie, Episcopul Hușilor.

PS Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat, luni, 26 octombrie 2020, de sărbătoarea Sf.Mare Mucenic Dimitrie, Sfânta Liturghie în localitatea Satu Nou, cu prilejul hramului bisericii de aici.

În cuvântul de învățătură, ierarhul Hușilor a vorbit despre modul în care erau persecutați creștinii în primele secole și cum sunt în prezent.

Potrivit PS Ignatie, creștinii sunt ironizați, batjocoriți și calomniați de către cei care nu împărtășesc credința Bisericii. Li se aplică epitete de: „înapoiați”, „pupători de moaște”, „oameni cu mentalitate” de ev mediu”, „oameni simpli”, „proști”.

De multe ori, a subliniat PS Ignatie, cei care se ascund în spatele toleranței și spun că o promovează, manifestă o ură nedisimulată față de cei care mărturisesc credința creștină.

A fi fundamentalist, a spus PS Ignatie, înseamnă să te deranjeze credința celui de lângă tine, simbolurile în care el crede și care constituie o referință a vieții lui spirituale.

„Sunt fundamentaliști toți cei care calomniază, urăsc și disprețuiesc Biserica. Ei sunt deranjați, fac alergie și li se urcă sângele la cap atunci când văd un creștin sau un preot care își mărturisește credința în Hristos. În acel moment devin agresivi și fac tot ce le stă în putință să smulgă credința din sufletul acelora. Este o mare iluzie, nu vor putea smulge credința din inima oamenilor”, a explicat PS Ignatie.

Părintele Ignatie a arătat că adevărata mărturisire a credinței decurge firesc din dragostea pe care o purtăm față de Hristos.

„Timp de 45 de ani, în comunism, regimul ateu materialist, marxist, s-a gândit, prin toate tertipurile și manevrele inumane, că poate să smulgă credința din sufletul oamenilor. Nu au reușit. Dimpotrivă! Cu cât mecanismele de a înăbuși credința erau mai puternice, cu atât credința din sufletul omului se intensifica.

Închisorile din perioada comunistă au devenit adevărate biserici și universități. Erau acolo oameni care se rugau, preoți care săvârșeau Sfânta Liturghie și îi împărtășeau pe cei din temniță. Învățau limbi străine, scriau piese de teatru, romane, sau le memorau atât de bine încât după ce ieșeau din închisoare le puteau pune pe hârtie”, a spus părintele Ignatie.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE