ACTUALITATE Episcopul Giurgiului, despre dubla măsura a presei: Cozile de la secţiile...

Episcopul Giurgiului, despre dubla măsura a presei: Cozile de la secţiile electorale reprezentau imaginea spiritului civic democratic, iar pelerinajele la raclele sfinţilor, mijloc de răspândire a noului coronavirus

Pelerinajele la moaştele sfinţilor reprezintă un mijloc esenţial de sfinţire a omului şi nu de îmbolnăvire, a subliniat PS Ambrozie, episcopul Giurgiului, într-un mesaj postat, sâmbătă, pe pagina de Facebook a Episcopiei Giurgiului.

„Am aflat cu multă surprindere, asemeni tuturor creştinilor ortodocşi, de hotărârea luată de autorităţi, privind interzicerea în acest an a pelerinajului la Sfânta Cuvioasă Parascheva pentru credincioşii care nu locuiesc în municipiul Iaşi, măsură ce vizează şi apropiatul pelerinaj la moaştele Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou din Bucureşti”, a scris PS Ambrozie.

Părintele a subliniat că poporul român se bucură de ocrotirea acestor sfinţi de secole, iar drumurile care duc la raclele lor au fost bătătorite de urmele paşilor şi de genunchii strămoşilor noştri, care au găsit sprijin şi alinare aici.

„Constat din ce în ce mai des cu durere faptul că printre noi se instaurează, încetul cu încetul, un duh perfid care răstoarnă valorile. A vorbi astăzi despre învățătura de credință ortodoxă, a vorbi despre lucrarea misionară a Bisericii şi despre roadele acesteia este cu adevărat un act curajos de mărturisire. Secularizarea tot mai accentuată a determinat în ultimii ani o schimbare de atitudine față de rolul Bisericii în comunitate”, a subliniat PS Ambrozie.

În acest context, remarcă episcopul Giurgiului, creştinul de astăzi nu poate înţelege dubla măsură pe care o remarcă în anumite zone ale mass-media, afectată profund de acest duh secular.

„Cozile de acum câteva zile de la secţiile electorale reprezentau imaginea complexă a spiritului civic democratic, iar pelerinajele la raclele sfinţilor, mijloc de infectare şi de răspândire a noului coronavirus”, menționează PS Ambrozie.

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Siteul are nevoie de 34.620 de lei...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite