ACTUALITATEEpiscopul Giurgiului, despre dubla măsura a presei: Cozile de la secţiile...

Episcopul Giurgiului, despre dubla măsura a presei: Cozile de la secţiile electorale reprezentau imaginea spiritului civic democratic, iar pelerinajele la raclele sfinţilor, mijloc de răspândire a noului coronavirus

Pelerinajele la moaştele sfinţilor reprezintă un mijloc esenţial de sfinţire a omului şi nu de îmbolnăvire, a subliniat PS Ambrozie, episcopul Giurgiului, într-un mesaj postat, sâmbătă, pe pagina de Facebook a Episcopiei Giurgiului.

„Am aflat cu multă surprindere, asemeni tuturor creştinilor ortodocşi, de hotărârea luată de autorităţi, privind interzicerea în acest an a pelerinajului la Sfânta Cuvioasă Parascheva pentru credincioşii care nu locuiesc în municipiul Iaşi, măsură ce vizează şi apropiatul pelerinaj la moaştele Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou din Bucureşti”, a scris PS Ambrozie.

Părintele a subliniat că poporul român se bucură de ocrotirea acestor sfinţi de secole, iar drumurile care duc la raclele lor au fost bătătorite de urmele paşilor şi de genunchii strămoşilor noştri, care au găsit sprijin şi alinare aici.

„Constat din ce în ce mai des cu durere faptul că printre noi se instaurează, încetul cu încetul, un duh perfid care răstoarnă valorile. A vorbi astăzi despre învățătura de credință ortodoxă, a vorbi despre lucrarea misionară a Bisericii şi despre roadele acesteia este cu adevărat un act curajos de mărturisire. Secularizarea tot mai accentuată a determinat în ultimii ani o schimbare de atitudine față de rolul Bisericii în comunitate”, a subliniat PS Ambrozie.

În acest context, remarcă episcopul Giurgiului, creştinul de astăzi nu poate înţelege dubla măsură pe care o remarcă în anumite zone ale mass-media, afectată profund de acest duh secular.

„Cozile de acum câteva zile de la secţiile electorale reprezentau imaginea complexă a spiritului civic democratic, iar pelerinajele la raclele sfinţilor, mijloc de infectare şi de răspândire a noului coronavirus”, menționează PS Ambrozie.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate