ACTUALITATEProteste de amploare în Franța împotriva restricțiilor

Proteste de amploare în Franța împotriva restricțiilor

Mii de persoane au protestat, joi, în Franța, împotriva restricțiilor impuse de autorități, oamenii spunând că refuză să fie tratați precum bolnavii de ciumă, informează AFP, citată de SmartRadio.

Potrivit sursei citate, astfel de proteste au avut loc în sudul Franței. La apelul sindicatului HoReCa, în fața primăriei din Marsilia, s-au adunat mii de oameni, până la 8.000-potrivit organizatorilor. Protestatarii, proprietari de restaurante, cafenele sau săli de sport, au cerut redeschiderea imediată a companiilor pe care le conduc.

Deasemenea, pproape 300 de propietari de restaurante și cafenele, îmbrăcați în negru, s-au întâlnit joi după-amiază si în piața principală din Bastia, Corsica, „pentru supraviețuirea locurilor de muncă, împotriva morții companiilor”.

Pe cele două sicrie purtate de manifestanți, pe sunetul unui marș funerar, au fost instalate pahare, farfurii și tacâmuri pentru a simboliza restaurantele, cele mai afectate de criza.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite