ACTUALITATEProtest anti-lockdown la Amsterdam. Mii de persoane au ieșit în stradă, peste...

Protest anti-lockdown la Amsterdam. Mii de persoane au ieșit în stradă, peste 100 au fost arestate. „Ce vrem? Libertate!”

Mii de oameni au protestat, duminică, la Amsterdam, față de restricțiile impuse în contextul pandemiei și față de guvernul olandez, care a demisionat vineri, informează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, manifestanţii s-au adunat după-amiază la Museumplein, în centrul capitalei olandeze, răspunzând unui apel lansat pe reţele sociale.

“Ce vrem? Libertate”, au scandat protestatarii, anunță Reuters, citat de News.ro.

Forţele de ordine au folosit un tun cu apă pentru a dispersa mulţimea.

Măștile nu sunt obligatorii în Olanda, însă Guvernul olandez a închis şcolile şi majoritatea magazinelor în decembrie, pentru a se stopa propagarea coronavirusului. Ţara este în lockdown până la 9 februarie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...