EDUCAȚIEProtest al studenților în Piața Victoriei: „Nu ne luați transportul gratuit!”

Protest al studenților în Piața Victoriei: „Nu ne luați transportul gratuit!”

Zeci de studenți s-au adunat în Piața Victoriei să protesteze împotriva măsurilor de anulare a gratuității transportului feroviar pentru aceștia, scandând „Nu ne luați transportul gratuit!”, „Florin Cîţu să ne vadă, facem orele în stradă!” sau „Fără transport, avem viitorul mort!”.

„Suntem în faţa Guvernului României, alături de colegii noştri de la ANOSR [Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România], pentru a aduce în atenţia publică problematica subfinanţării educaţiei, care va avea repercusiuni precum înlăturarea gratuităţii transportului pentru studenţi şi elevi. Este necesar să conştientizăm cu toţii importanţa investiţiilor în sectorul de învăţământ, care sunt, fără doar şi poate, paşi elementari în dezvoltarea României”, a transmis, joi, Consiliul Naţional al Elevilor, într-un mesaj pe Facebook, conform news.ro.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România a subliniat faptul că este ignorată situația financiară vulnerabilă a multor studenți din țară, răspunzând declarației prim-ministrului Florin Cîțu care a declarat, miercuri, că nu vede ca fiind „un capăt de ţară” limitarea călătoriilor CFR pentru studenţi, dând exemple din mai multe ţări.

„Ar trebui să fie un capăt de ţară faptul că în ciuda unor statistici dezastruoase privind situaţia materială a studenţilor, Guvernul intenţionează să ia decizii arbitrare, argumentând un impact bugetar în fapt nesemnificativ faţă de multiplele avantaje atât pentru studenţi, cât şi pentru operatorii feroviari. Nu doar că niciun partid din coaliţia guvernamentală nu a criticat transportul gratuit al studenţilor din opoziţie, ba chiar reprezentanţi ai lor l-au susţinut”, a transmis ANOSR, conform sursei citate anterior.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...