joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEProtest al AUR împotriva vânzării Termo Mintia. George Simion s-a urcat pe...

Protest al AUR împotriva vânzării Termo Mintia. George Simion s-a urcat pe poarta termocentralei: Lupta lui Avram Iancu este simbolizată de Termo Mintia, de independența energetică, de suveranitatea României. Trebuie să fim stăpâni la noi în țară VIDEO

Câteva sute de persoane, membri și simpatizanți ai AUR, au protestat duminică, 11 septembrie, în fața Termocentralei Mintia, față de vânzarea acesteia către o firmă din străinătate.

Aceștia au venit la Mintia direct de la Țebea, acolo unde au participat la Serbările Naționale dedicate eroului Avram Iancu.

Liderul AUR, George Simion, a declarat că lupta lui Avram Iancu este acum, simbolizată, de lupta pentru independența energetică a României. La un moment dat, Simion s-a urcat pe poarta întreprinderii și a promis că Mintia nu va fi vândută decât „peste corpurile noastre”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Pentru acest nod important al țării au muncit părinții și bunicii noștri și ei vor să-l vândă pe nimic, unor mafioți. Irakienii și iordanienii decid ce se întâmplă cu energia României?

Ne punem corpurile noastre, dacă trebuie, împotriva acestei fărădelegi. Am acționat și în instanță, am vorbit și în Parlament și nu ne aude nimeni. După Serbările Naționale de la Țebea, am veniti aici la Mintia, pentru că lupta lui Avram Iancu este simbolizată de Termo Mintia, de independența energetică, de suveranitatea României. Trebuie să fim stăpâni la noi în țară.

Dacă trebuie să treacă, doar peste corpurile noastre, refuzăm vânzarea țării. Eram prea mici când Petromul, Sidexul și 4000 de întreprinderi s-au dat pe nimic, dar nu mai acceptăm.

Ați furat Mintia cum ați furat toată țara, dar suntem generația „Nu”, hoției.

O să fim pe 2 octombrie la București, în Piața Universității, ca să obținem alegeri anticipate”, a tunat președintele AUR, deputatul George Simion.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

 1. inseamna ca s-au inteles sa nu se vanda si Simion vrea sa speculeze politic.
  La fel a facut si cu certificatul verde, desi 60% din populatie nu s-a intepat, si nu aveau incotro decat sa renunte, el ne spunea ca s-a scos datorita mitingurilor lor cu 100 de batranei obositi.

 2. M-am uitat la clip-ul cu manifestatia AUR de la Mitia. Adunarea aceea cu steaguri tricolore si potretul lui Avram Iancu, cooptat si el la cauza termocentralei de la Mitia, e o imagine suprarealista. Bine macar ca Avram Iancu tine cu termocentrala si nu e de partea cealalta a baricadei. Mi-e greu sa-mi dau seama lozincile strigate sunt o versiune nationalista a sloganului sindicatelor postdecembriste “nu ne vindem tara” sau a remarcabilului slogan al armatei romane “pe aici nu se trece”. Am remarcat-o si pe doamna blonda care poarta ia cu umerii dezgoliti, e foarte creativa.

  Din pacate gluma nu ne ajuta prea mult. Situatia e trista, nu numai ca lucrurile merg prost in Romania dar nici nu gasesti pe cineva care pare capabil sa indrepte lucrurile. Din clip n-am prea inteles daca manifestatia doreste vanzarea termocentralei pe un pret mai mare sau pastrarea ei in proprietatea statului. Desi in lume exista si companii de stat care au succes economic, asta e exceptia si nu regula, prosperitatea se obtine prin companii private. In SUA chiar si centralele atomoelectrice sunt proprietate privata.
  N-am inteles de ce termocentrala de la Mitia a fost o “gaura neagra”, Virgil Popescu a facut doar afirmatia, dar nu s-a obosit sa dea detalii. Si n-am inteles de ce nu se poate stabili inainte de a cheltui banii, daca o investitie e rentabila sau nu. Inainte de a se face o investitie se fac prognoze/estimari de rentabilitate. Aici e problema, s-au facut aceste estimari? Unde s-au publicat estimarile si ce reiesea din ele? Sau poate in Romania nu se fac astfel de estimari, doar vine un ministru mai vioi si mai zglobiu si zice “hai sa incercam si investitia asta , poate merge, iar daca nu merge o vindem in pierdere si scapam de ea”.

  • Stanga susține că în SUA le-a ajuns prosperitatea la os. Dvs. îi citiți ?

   Imaginea dvs. despre Democrație este că permite miniștri vioi și zglobii (asta, dacă nu-i de la Pleșu citire, o fi de la … Păltiniș ?) ? Nu, Democrația este foarte bine calculată pe sursele ce pot aduce „venituri”, nu le lasă la întâmplare.

   În privința „detaliilor”, Democrația a înțeles că omul este incompetent în general, deci e suficient să i se dea afirmații de la instituții/persoane „de prestigiu” (WMD, armele chimice din Siria, pandemii de tot felul etc. etc.). Drept care, inamicii au scos sloganul „Empire of Lies”. Dar ați sesizat perfect: furnizarea detaliilor nu mai este obligatorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate