luni, octombrie 2, 2023
ȘTIRIProtest al Asociației Neamunit la București: Libertatea religioasă nu se negociază! Tinerii...

Protest al Asociației Neamunit la București: Libertatea religioasă nu se negociază! Tinerii acuză că au fost șicanați permanent de forțele de ordine FOTO

Asociația Neamunit a organizat un protest față de încălcarea drepturilor și libertăților religioase în România, pe locul unde acum 33 de ani, regimul comunist demola Biserica Sf. Vineri, locaș ce purta hramul Sf. Parascheva.

Tinerii spun că au fost permanent șicanați de forțele de ordine, inclusiv prin amenințări cu amenzi și „încercarea de oprire a acestuia in câteva rânduri, pe tot felul de subterfugii legale si interpretări”, după cum afirmă cei de la Neamunit.

„Constituția României riscă să devină facultativă intr-o țară în care din ce în ce mai mult se face rabat de la legea fundamentală și se dau legi discreționare și măsuri disproporționate și neconforme cu realitatea.

Astfel in această seară ne-am adunat, sub frumosul semn al Crucii, + , să fim într-un duh si glas cu toți creștin-ortodocșii din țară și să ne cinstim cum se cuvine Sfânta Sărbătorită mâine și ocrotitoarea Moldovei.

După un cuvânt de început, care a iritat, forțele de ordine ordonând imprăstierea celor prezenți s-a purces la citirea publică a Acatistului Sfintei Cuvioase Parascheva.

La final s-a cântat HRISTOS A ÎNVIAT și s-a intonat imnul de stat al României.
Pe toata durata întrunirii s-au respectat condițiile de distanțare socială cei prezenți purtând măști si fiind poziționați in dreptul unei candele aprinse.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru vremea frumoasă și celor prezenți pentru că au indurat imixtiunile jandarmilor in timpul citirii acatistului.
Au tot dreptul sa ne legitimeze si am cooperat fără a face circ la tot ce au dorit dânșii.

Respectăm uniforma prim blazonul pe care-l reprezintă, dar facem următoarele mențiuni:

– totul a început pe un ton normal și prietenos.
Am motivat prezența și prezentat “ programul “ spunându-le că totul nu va dura mai mult de o oră.

Dacă totul părea inițial ok, am inteles din tonul cu care se întorceau din nou către noi, se pare că ordinele erau altele.
Intimidări cu amenzi mers la secție, oprirea si întârzierea începerii evenimentului si încercarea de oprire a acestuia in cateva rânduri, pe tot felul de subterfugii legale si interpretări, au agitat un pic spiritele.

La plecare am fost opriți si legitimați din nou, șoferi si pasageri, de către Brigada Politiei Rutiere fără explicații.

Pace vouă.

Fraților, nu ne este frică nici de amenzi, nici de bătaie, nici de stat la secție atunci când noi ne raportăm la o generație eroică, de luptă anticomunistă.

Singurul lucru pe care nu-l dorim este să nu fie transformată si sa evităm a transforma politia si jandarmeria in acele instituții de forță care ne-au închis si omorât bunicii, bătut , intimidat si arestat părinții si care ne-au terorizat adolescenta si copilăria”, au scris cei de la Neamunit.

Sursa foto: Neamunit

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate