joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEPropaganda LGBT, obligatorie în școlile din Irlanda. Ce vor învăța elevii la...

Propaganda LGBT, obligatorie în școlile din Irlanda. Ce vor învăța elevii la școală

Lecțiile de educație sexuală vor fi obligatorii pentru elevii din școlile din Irlanda, potrivit unui proiect care vizează modificarea actualei programe școlare.

Potrivit curriculumului, aflat acum în dezbatere publică, vor exista lecții despre sănătate și bunăstare, relații și sexualitate și despre vârsta adultă.

De asemenea, lecțiile vor fi predate astfel încât identitățile, relațiile și familiile LGBTQ+ „să fie pe deplin integrate”, a precizat Consiliul Național pentru Curriculum și Evaluare (NCCA), notează G4Media.

Conform sursei citate, printre subiectele abordate se vor număra „consimțământul, intimitatea și plăcerea reciprocă” și modul de identificare a relațiilor abuzive sau violente. Elevii vor fi învățați, de asemenea, despre sexul protejat, „răspunsurile” la o sarcină neplanificată și accesarea serviciilor de sănătate sexuală.

În plus, precizează sursa citată, elevii vor învăța despre „modul în care atitudinile dăunătoare legate de gen sunt perpetuate în mass-media, online și în societate” și cum să le combată.

Lecțiile de educație sexuală vor fi obligatorii pentru elevii cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani în școlile din Irlanda. O consultare privind noul curriculum are loc până în octombrie.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate