marți, decembrie 5, 2023
ACTUALITATEProiectul prin care grupa sanguină și Rh-ul sunt trecute pe cartea de...

Proiectul prin care grupa sanguină și Rh-ul sunt trecute pe cartea de identitate a trecut de Senat. AUR: O măsură necesară care va salva vieți!

Proiectul inițiat de Alianța pentru Unirea Românilor privind introducerea pe actele de identitate ale românilor și a informațiilor privind grupa sanguină și factorul Rh a trecut de votul Senatului. Acesta va merge mai departe spre dezbatere în Camera Deputaților.

Introducerea celor două date pe cărțile de identitate ale românilor reprezintă o măsură necesară, deoarece cunoașterea de către personalul medical a grupei sanguine și a factorului Rh este esențială nu numai pentru victimele accidentelor rutiere, ci și în cazul bolnavilor cu diferite afecţiuni care se prezintă sau sunt aduși la unitățile de primiri urgenţe în stare de inconștienţă/ imposibilitate de colaborare sau chiar fără aparținători. Prezența acestor informații pe actele de identitate este esențială întrucât în marea majoritate a cazurilor este necesară terapia transfuzională pentru salvarea vieții pacientului. Este un adevăr incontestabil că, în aceste situații deosebit de dramatice, orice secundă este prețioasă și poate face diferența dintre viață și moarte.

Adăugarea grupei sanguine și a factorului Rh pe actele de identitate va contribui la eficientizarea serviciilor de asistență medicală de urgență și prim ajutor calificat acordate pacienților care ajung în stare gravă în unitățile de primiri urgență, în vederea salvării vieții acestora, dar va sprijini și creșterea calității funcționării Sistemului Național de asistență medicală de urgență și de prim ajutor calificat.

În prezent, legea stabilește că datele cu caracter personal înscrise pe cartea de identitate simplă sunt:

– numele și prenumele titularului;

– sexul;

– cetățenia titularului;

– data nașterii titularului;

– semnătura olografă a titularului;

– imaginea facială a titularului;

– CNP-ul;

– adresa de domiciliu a titularului.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

7 COMENTARII

  1. Iisus Hristos este Fiul Lui Dumnezeu, este Dumnezeu, nu fac parte din secta menționată de tine. Paradoxal, conform religiei, sunt ortodox. Credința e una, religia e alta. Credința e un dar divin, dar depinde de om cum o înmulțește. Poți să consideri că fac parte dintr-o sectă care e formată dintr-o singură persoană, eu. Nu mă afiliez la nicio religie cunoscută de pe pământul ăsta. Nu distribui nicio revista, nu susțin nicio religie. Eu cred așa cum am primit și am înțeles. In materie de religie eu am citit doar Biblia, nu am citit ce spune o carte sau alta despre învățăturile Bibliei. Tu poți spune despre mine ce îți închipui tu, eu nu sunt de acord cu înscrierea grupei sangvine pe CI, eu nu accept / dau organe sau transfuzii de sânge. Ce faceți voi vă privește, nu vă judec. Faptul că întâmplător ceea ce cred eu crede și o sectă nu e treaba mea. In primul rând, să te numești “martor” al Lui Dumnezeu este greșit din start, în cartea “Iov” cap 38 Dumnezeu specifică clar că în afară de El nu era nimeni la întemeierea pământului. Mai mult, “Iehova” este presupus a fi numele Lui Dumnezeu și se bazează pe adăugarea unor consoane asupra numelui Lui Dumnezeu. Eu sunt robul Lui Dumnezeu, atât și nimic mai mult. Cred că ar trebui să lăsăm baltă subiectul și să fim de acord că nu suntem de acord. “Agree to disagree” cum spun vesticii. Ce zici? Dacă dorești neapărat să continuăm îți dau adresa mea de e-mail, discutăm in privat, nu trebuie să stricăm sensul articolului, nu pentru contrazicerile noastre a fost scris.

  2. Pentru cei care nu sunt de acord cu ce am scris la ora 6:38, vă obligă cineva să nu dați sânge sau vă oprește cineva să primiți? De ce e greu să considerați că un om nu vrea să participe la acest act medical de donare/primire sânge? Este sângele meu piatra voastră de poticnire? Dacă eu sunt necreștin, voi care mă judecați, sunteți?

    • Pai, cine te-a obligat sa donezi sau primesti sange? Tot ce ti s-a adus in fata a fost o constatare facuta si de altii, ca e vorba de o erezie si ca secta din care faci parte nu e crestina. Fapt dovedit prin simplul fapt ca nu il considerati Dumnezeu pe Domnul Iisus. E oficial, o spun deschis invataturile voastre, dar asta nu inseamna ca nu aveti dreptul sa credeti asta. De altfel, reprezentantii Martorilor lui Iehova sunt liberi sa isi spuna parerea, nu ii opreste nimeni sa stea in zonele centrale din orase pentru a-si distribui revistele, nici sa refuze transfuzii. Se pare ca te deranjeaza insa enuntarea unei pareri diferite, fapt ce spune multe despre cine si ce judeca.

  3. Si iata cum, “patrioticul” AUR, pune umarul la construirea identitatii bazate pe date biometrice. Adica exact lucrul impotriva caruia pretinde ca lupta. Daca nici acum nu va e clar ca AUR e un cal troian inventat pentru a captura si deturna publicul antiglobalist, nu stiu ce va mai poate convinge. E doar o unealta, e componenta complementara celeilalte inventii socialiste, USR, doi actori care joaca implementarea unei dialectici nebune.

  4. Eu personal nu sunt de acord, nu dau sânge, nu accept transfuzii chiar de voi muri trupește . Leviticul cap 17 vs 14. “Caci viata oricarui trup sta in sangele lui care este in el. De aceea am zis copiilor lui Israel: “Sa nu mancati sangele niciunui trup; caci viata oricarui trup este sangele lui: oricine va manca din el va fi nimicit.””
    Voi nu înțelegeți sacralitatea sângelui. Singurul sânge acceptat este sângele Lui Iisus Hristos, Fiul Sfântului Dumnezeu! Ioan cap 6 vs 53, 54. Nu poți accepta un alt sânge dătător de Viață!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate